Danas u Beogradu "Pešačka nedelja" i "Biciklijada" 1Svi na bajs Foto: Beta/Jadranka Ilić (Arhiva)

Povodom obeležavanja kampanje Evropske nedelje mobilnosti koja se ove godine održava od 16. do 22. septembra, danas će u Beogradu biti organizovane „Pešačka nedelja“ i „Biciklijada“.

„Pešačka nedelja“ će se održati od 10 do 15 časova, tokom koje će najmlađi građani imati priliku da učestvuju kulturno-edukativnom programu, a stariji da iskoriste usluge besplatnog servisa za popravku bicikala, na štandu Biciklističkog saveza Srbije na Terazijama.

Kod Palate „Albanija“ biće organizovane ekološke radionice za decu, na temu važnosti korišćenja bicikala i ostalih vidova ekološkog prevoza, sa početkom u 10 časova, prenosi Beoinfo.

Na bini koja će biti postavljena kod Palate „Albanija“, biće organizovana i svečana dodela nagrada pobednicima nagradnog fotokonkursa „Održiva mobilnost za zdraviji život“, sa početkom u 12 časova, a nakon dodele biće održana i dečija pozorišna predstava „Cvrčak i mrav“ u oprganizaciji Dečijeg kulturnog centra Beograda.

Tokom trajanja „Pešačke nedelje“, saobraćaj će biti zatvoren od Trga Republike do Trga Slavija od 7 do 17 časova.

„Biciklijada“ će biti organizovana od 11 do 12 časova na biciklističkoj stazi kod Sportskog centra „25. maj“ gde će učesnici manifestacije takođe imati mogućnost da besplatno poprave svoje bicikle od 10 do 13 časova.