Danas u Srbiji mestimično oblačno sa kišom 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, a kiša i lokalni pljuskovi koji mogu biti praćeni i grmljavinom očekuju se uglavnom na zapadu i jugozapadu zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod i dodao da će uveče i tokom noći jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima prvo zahvatiti severne i zapadne krajeve.

Vetar će biti slab i umeren jugoistiočni, krajem dana u Vojvodini u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od jedan stepen do osam, a najviša od 15 do 19 stepeni.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a uveče i tokom noći jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Vetar će biti slab i umeren jugoistočni, krajem dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura biće od pet do osam, a najviša dnevna oko 18 stepeni.

Hronični bolesnici mogu osećati zdravstvene tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Posebna opreznost se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim problemima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja i bolova u zglobovima i kostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari