Današnje ročište po tužbi Milenijum tima protiv Dobrice Veselinovića odloženo za 13. maj 2022. zbog bolesti sudije 1Foto: Iva Hadnađ

Pred Višim sudom u Beogradu danas je trebalo da bude održano ročište na osnovu tužbe Milenijum tima protiv Dobrice Veselinovića iz Ne davimo Beograd, ali je zbog bolesti sudije suđenje odloženo za 13. maj 2022. godine, saznaje Danas.

Ovo je drugo suđenje povodom tužbi koje ova privatna firma vodi, a osim Dobrice Veselinovića, Milenijum tim je tužio i pokret Ne davimo Beograd koji se tereti za nanošenje materijalne štete ovoj kompaniji.

Dobrica Veselinović je kao i pokret Ne davimo Beograd tužen za nanošenje štete ugledu i žigu kompanije Milenijum tima.

Veselinović za Danas ističe da ova tužba, kao i drugi pritisci i tužbe koje su pokrenute protiv pokreta Ne davimo Beograd „govore nam da smo na dobrom putu u borbi za javni interes, a protiv korumpirane političke elite“.

„Milenijum tim ovim tužbama pokazao je da se plaši doslednosti i principijelnosti pokreta Ne davimo Beograd, koji je odlučan da stane na put korupciji i zaustavi sve štetne projekte ove vlasti i sa njima povezanih preduzeća“, naglašava Veselinović za Danas.

Iz Ne davimo Beograd podsećaju da je prva tužba podneta u aprilu i to radi naknade materijalne štete u iznosu od skoro 12 miliona dinara, zbog objavljivanja teksta o promeni urbanističkog plana kojim se ovoj kompaniji omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na istom mestu.

Zatim je juna ista tužba podignuta protiv Dobrice Veselinovića u iznosu od 100 000 evra.

Kako je Ne davimo Beograd ranije upozorio, Grad Beograd je objavio javni uvid u nacrt plana detaljne regulacije kompleksa Instituta “Goša” na Zvezdari.

Ovim planom umesto zgrade Instituta, predviđena je izgradnja velikog stambeno-poslovnog kompleksa od ukupno 22.389 kvadratnih metara.

Millenijum tim je kao jedini ponuđač, 2018. godine Institut kupio po početnoj ceni od 970.125 evra, a izrada plana pokrenuta je neposredno posle isteka roka od dve godine u kome se ne sme menjati delatnost preduzeća, niti dalje raspolagati njenom imovinom.

„Pored našeg pokreta Milenijum tim tuži i niz portala, novina i televizija među kojima su Jug Press, Danas, N1, Info Vranjske vršeći tako pritiske na različite organizacije i medije“, ukazuju iz Ne davimo Beograd.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.