"Današnji dan slaviću kao novi rođendan": Ispovest Milomira posle udara struje kada je žica sa trafoa pala na njega i ubila mu koze 1Foto: M.S. / Danas

“Ovaj dan slaviću kao novi rođendan. Još sam u šoku zbog svega što se dogodilo”, kaže za Danas Milomir Petković iz sela Veliki Izvor, kod Zaječara, koji je jutros preživeo strujni udar kada je žica sa trafoa pala na njega dok je čuvao koze. Njegove životinje, nažalost, ubila struja. Osim dve, koje je uspeo da spase.

Odmah po izlasku iz Zdravstvenog centra u Zaječaru gde je odvezen iz Hitne pomoći, Milomir je pristao da za Danas opiše šta se desilo.

Prema njegovim rečima, dok je išao sa kozama, pored potoka, jednog momenta osetio je udarac u levu ruku i nogu.

“Ja sam učitelj u školi u Velikom Izvoru. U trenutku kada se desilo to što se desilo, razmišljao sam o tome kako da sa svojim đacima provedem poslednji dan škole. Odjednom sam osetio dodir po levoj ruci i nozi. Pao sam. Sledeće što sam video je kako koze jedna po jedna padaju”, priča u dahu sagovornik Danasa.

Kako on kaže, veliku sreću je imao što je obuo gumene čizme, koje su mu sačuvale glavu, a plastično crevo, koje mu je bilo u ruci, mu je pomoglo da spasi dve koze, pošto nije bio svestan šta se događa.

“Ne znam ni sam kako nisam golom rukom uhvatio žicu da je pomerim da dve koze prođu, već sam to uradio plastičnim crevom, koje uvek nosim. Izvukao sam te dve koze, a ostale su nastradale”, kaže Milomir.

Kada se sve to odigralo, njegova prijateljica istračala je iz dvorišta i počela da plače, pošto se potresla od situacije koju je videla.

“Jednog momenta ona je htela da mi priđe i da mi pomogne, ali ja viknuo da nikako ne prilazi, pošto sam u tom momentu video da nas je udarila struja”, opisuje dramu naš sagovornik.

Nakon toga, Milomirov komšija odvezao ga je u ZC Zaječar, gde je pregledan, data mu je terapija, a zatim pušten je kući.

“Vremenom su leva ruka i noga počele da mi trnu. Nisam imao nikakav osećaj u njima. Pritisak mi je bio 190/100 verovatno od velikog stresa, ali i udara struje”, kaže on za Danas.

Nakon desetak minuta pošto mu se to desilo, kako priča naš sagovornik, deca su prošla tuda na putu za školu.

“Malo kasnije nakon ovog incidenta, tu su prošla deca. Zamislite kakva bi tragedija bila da je žica pala malo kasnije, odnosno kada su đaci tuda prolazili? Zbog dece ću tužiti EPS“, izričit je Milomir Petković.

Prema njegovim rečima, iako će ovaj dan će slaviti kao drugi rođendan, „sada ima želju da popije hladno pivo, ali mu supruga ne dozvoljava, pošto je bio u bolnici i primio je terapiju“.

Podsećamo, kako je Danas već izveštavao, pored trafoa, u zaječarskom selu Veliki Izvor, jutros, u 6:15 časova, pokidala se žica koja je pala preko Miomira Petkovića i njegovih koza, koje je čuvao.

Miomir je doživeo strujni udar, ali je srećom preživeo jer je na sebi imao gumene čizme, a pet koza je od udara struje stradalo na licu mesta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari