Danasova anketa: Koga je u Užicu iznenadio prošlonedeljni sneg u januaru (FOTO) 1Foto: Nenad Kovačević

Većih problema nema, poručivali su nadležni u užičkim službama protekle sedmice tokom koje je sneg zavejao Užice. Građani, koji su na pitanje Danasa komentarisali rad komunalnih službi, bili su podeljeni i odgovarali od „uzmi sam lopatu, pa očisti“ do „pao sneg, iznenadio ih“.

Zaleđeni trotoari, rizični kolovozi, povećan broj pacijenata na ortopediji, bile su glavne vesti protekle sedmice u celoj Srbiji, a posebno u brdsko-planinskom kraju, gde se svaka najava obilnih snežnih padavina, zaista i obistini.

Na ulicama je bio povećan broj mehanizacije za čišćenje snega, selima dostavljena potrebna oprema i gorivo, radnici „Bioktoša“ čistili i posipali trotoare i javne površine.

U nedostatku parking mesta, što Užičane muči podjednako u svako doba godine, i sada su mnogi automobile parkirali na trotoarima, što je pešački saobraćaj neretko preusmeravalo na kolovoze.

Nadležni su ponavljali da sve funkcioniše, a građani Užica da nije baš tako.

„Mogli su bar da očiste ispred kovid ambulante, da ljudi ne čekaju dva sata na ledu“, jedan je od komentara na Fejsbuk stranici Danas Užice, na koji je ubrzo stigao odgovor da „onome ko može da stoji dva sata na ledu, nije ništa“.

Dok su jedni apelovali da se očiste sporedne ulice, drugi su poručivali da ni centrom grada ne može bezbedno da se prođe.

„Pre su angažovali privatne traktore da čiste sporedne ulice, ove godine to radi Bioktoš. Kad je već tu, mogao bi da svrati i na Poru“, poručio je Užičanin iz ove visoke zone grada, dok je njegova sugrađanka istakla da je „sramota što nije očišćen prostor ispred Užičke gimnazije i Crkve Svetog Đorđa“, odnosno Trg Svetog Save.

Neki su, ipak, apelovali na svoje komšije i sugrađane da sami preduzmu nešto, odnosno da „uzmu lopate u ruke“, na šta su ubrzo dobili odgovor da „zato postoje komunalne službe“.

Erski duh i ovde je došao do izražaja, jer jedan Užičanin izneo je mišljenje da gradske komunalne službe „možda rade onlajn“, dok je drugi sasvim ozbiljno prokomentarisao da je „nekako bolje bilo dok nije pao sneg“.

-Padavine baš nemaju srca. Za par dana zatrpan sav grad. A u junu, julu, avgustu ni kiša ne pada. Predlažem zato, da komunalne službe rade kad nema padavina, a zaposleni u privredi i uslugama da ne rade kad ih ima – poručio je ovaj Era iz Užica na Fejsbuk stranici Danas – Užice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari