Danica Popović: Iza napada na mene stoji Aleksandar Vučić

Profesorka Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Bolesnike na vlasti je birala marva po svojoj meri i ko god nije marva trpeće šikaniranja i progone jer se ne uklapa u stado.
    Sve dok „Vućiće, volimo te“ bude većina, nastavićemo da živimo u oboru.

  2. Profesorka nije rekla, za nas čitaoce, jednu vrlo bitnu informaciju, a to je da li je knjiga sa predgovorom izašla pre ili posle tužbe. Ako je pre, onda je profesorka skroz čista, ali ako je posle, onda joj treba izreći opomenu. Inače, prilikom afere oko plagijata Malog, jedina je bila poštena i rekla da to jeste plagijat, ali da Mali jeste bio dobar student i da jeste stručan. To je i moje mišljenje, tj. čoveka je mrzelo da piše ili nije imao vremena. Naravno, to nije opravdanje i pošten čovek ne bi to uradio u takvoj situaciji. Mogao bih i ja da „napišem“ tako doktorat, ali ja ne želim da radim takve stvari, a odlučio sam da mi ne treba i neću ga upisivati. Ostavljam mogućnost da nisam u pravu za Malog, jer nemam dokaze, ali tako deluje.

  3. Zena se stvarno napatila u Vucicevoj prciji. Pratim slucaj trezveno, i zaista – optuzuju za jedno, osudjuju za drugo. I jos ako postoji doka o uvodu i da je to bila stamparska greska, onda je to nepojmljivo maliciozno.

  4. Dana bila britka i pre 25 godina kao asistentkinja i sad kao profesorka. Danica – carica.

  5. U ovom intervjuu sve je toliko kratko i jasno rečeno da su bilo kakva naknadna objašnjenja izlišna. Poenta je i u tome da predgovor novog prevodioca, dr Danice Popović, u novom izdanju nije otštampan greškom izdavača, a ne njenom. Ona se, znači okrivljuje zbog greške nekog drugog, a ne svoje.
    A zaključak Etičke komisije nedvosmisleno je glup. Ako se u celom tekstu konstatuje da ona nije plagijator, zbog čega se onda zaključuje da mora da dobije javnu opomenu?

  6. Ma ko kaže da kod nas mediji nisu slobodni. Evo, molim lepo, gledamo svojim očima otimačinu autorskih prava, i to pokojnog čoveka, a gospodja naže „ma ne nije to otimačina“ proganja me Taj i Taj.

    Stid obliva normalne ljude zarad …

    1. Plagijator. Dovoljno. Pokrasti umrlog kolegu i ne potpisati ga, uz sve to praviti se blesav je nečuveno. Sramno.

  7. Prof dr Popovic, kao i dr Babic i dr Boricic, su vrsni strucnjaci i imaju pravo samo na zasluge u obrazovanju mnogih generacija (ne manje od 25, svako od uvazenih). Priznati i dokazani, naravno svako u svojoj oblasti (statisticka analiza, teorija cena i za neupucene, dr Boricic je jedan od najeminentnijih zivih profesora matematike u ovoj drzavi). Zasluzili su da se pomenu samo po dobrom, njihovo politicko opredeljenje je njihova licna stvar, a siguran sam da vas medij ne bi objavio bilo sta, ukoliko u naslov nije moguce uglaviti ime predsednika u negativnom kontekstu. Ne morate da objavite, nebitno je ko ce pored vas da procita moj komentar, ionako se obracam vama koji krojite uredjivacku politiku vaseg, interesima obojenog glasila.

    1. Marko, ako nađete neko “glasilo“ koje nije obojeno interesima, objavite to ovde, u ‘našem ‘Danasu“, da počnem da ga sa zadovoljstvom čitam.
      (Nadam se da ne čitate smeće tipa “Informer“, “Kurir“, “Alo“. Od pristojnih listova probajte novine sa najdužom tradicijom – svakom režimu blisku “Politiku“. U njoj nećete naći u negativnom kontekstu uglavljeno ime predsednika.)

  8. Ništa bolje od cenzure ni ne zaslužujete kad ne želite objaviti jedan običan komentar…. Naime prvi gospodin koji je komentarisao ovaj tekst je nazvao marvom sve koji su glasali za AV.. To vam ne smeta i ne vredja nikoga

  9. Danica Popovic je jedna od malobrojnih licnosti u nasem drustvu koja zasluzuje sve pohvale za hrabrost i doslednost u izmosenju misljenja koji se Vucicu nikako ne dopadaju i zbog toga trpi neprekidne napade i pokusaje da se blati njeno ime i rad. Steta sto veci deo akadske zajednice ne poseduje njen integritet, moral i cestitost.

  10. Mnogo dajete vaznost sebi, a vazni niste. Vucicu ste toliko bitni, da sumnjam i da zna koste.

  11. Profesorica Danica Popovic zasluzuje svako postovanje za svoj profesionalni rad, za svoju visokomoralnu poziciju i za svoju hrabrost da javno iznosi svoje misljenje!!! Bravo! Svaka cast!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.