Danica Popović: Tabloidi postali Etička komisija Ekonomskog fakulteta

Ostavite komentar


  1. Ipak, osnovno je pitanje zasto je prof. Popovic izbacila ime prof. Babica iz knjige, a ipak se u knjizi nalaze stranice i stranice Babicevog teksta?! Nema ovo pitanje veze sa tim ko je kakve politicke stavove zastupao. Prof. Babic je bio clan Otpora, ali to nije vazno ovde.

    1. Apsolutno ste u pravu. Neki ljudi misle da, ako oportunistički podržavaju vlast ili opoziciju, pravila za koja se zalažu neće važiti za njih?! Bila je majglasniji borac protiv plagijata, smatrajući da niko neće pogledati njene radove.

    2. Bas to, ona ni jednog trenutka ne kaze nista zasto je to uradila, nego ponavlja kao pravi politicar politika je kriva, mrzi me SNS i pricu oko doktorata Malog, a ona uopste nije izvrsila analizu kojom je oboren taj doktorat, vec Karapandza, ona je samo jedan od mnogo potpisnika. Ma pun je BU ovakvih, profesuri samo i toliko od nauke, kad bi se dublje uslo u analize, pa to bi bio cirkus… Neeticko ponasanje profesorka u svakom slucaju, pogotovu imajuci u vidu koliko ste protiv svih pricali o plagijatima Nese i ostalih, na kraju se to obilo o glavu.. Isto je razocarenje da su protiv ovakvog ispitivanja na Ekonomskom izmedju mnogih bili Soskic i Milojko Arsic, sramota..

  2. Da li je Danica Popović veštica ili ne, nije ni važno. Nisam baš siguran da li je veštičarenje zabranjeno u Srbiji ali, da je bila veoma aktivna kada je trebalo proglašavati nečije druge radove plagijatom, bila je. To što ona smatra da za nju i njoj slične, ne bi trebala da važe ista pravila i aršini, samo govori da gospodja Popović ima dva morala. Jedan kada je ona u pitanju a drugoi, kada su u pitanju oni, na koje se gospodja Popović nameri.

  3. Kada je doktorat Siniše Malog bio u pitanju onda joj nije smetalo to što su tada tabloidi i ona sama bili etička komisija? Danima je pričala o njegovom doktoratu a sada se uspostavilo da je ona plagijator.

  4. Dovoljno je samo procitati reakciju studenta koji je podneo prijavu protiv profesorke Popovic koju je Danas objavio. Naslov je „lazna univerzitetska elita“. Sada mi je jasno znog cega se profesorka tako nevesto branila u Utisku nedelje i na N1. Onaj momak je sjajan. Sigurno ga vlast koristi jer im Dana smeta, ali je ono jedan od najboljih tekstova koje sam u skorije vreme procitao.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.