Danijel Sinani: Pregovarač

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Jedina srpska parlamentarna partija koja je, makar nominalno, deklarisana kao partija levice (SPS), među 400 članova glavnog i izvršnog odbora, nema nijednog Albanca, Bošnjaka, Mađara ili Hrvata. U koaliciji je sa najradikalnojom srpskom partijom čiji je predsednik_1 osuđeni ratni zločinac, a predsednik_2 pristalica kvote 100:1. O čemu mi ovde pričamo? I šta se čudimo Mariću, dovoljno je setiti se ko su mu stalni gosti.

    1. Imalo bi se u prilog rečenom još mnogo štošta dodati. Brojne anomalije, nedoslednosti, iskrivljena realnost, licemerje, nesuvislosti,……….. karakterišu naše, sadašnje, moralno posrnulo društvo koje, uz sve to, obremenjeno još mnogim drugim problemima luta na putu ka savremenim, pristojnim, uređenim,………sistemima bez nade da će ga ikada naći. U svojoj nemoći večni izlaz i opravdanje traži u doziranju i pripisivanju krivice za sve to nekom drugom proglašavajući sebe za ‘nebeski narod’. I pored činjenica što zbog toga nedvosmisleno trpimo ogromne štete i posledice nismo spremni da se s tim suočimo i detaljno istražimo i sagledamo uzroke. Njima (uzrocima) se skoro nikada ne bavimo već lečimo posledice i tako u krug i onda su nam svi, osim nas, krivi za sve što nas snalazi. Čudno, i neobjašnjivo, rezonovanje.

    2. Šta očekujete da SPS u svoje redove prisilno regrutuje pripadnike drugih nacija? Zar nije najnormalnije da Madjari budu članovi madjarskih stranaka, Albanci albanskih itd.itd? Setite se kako su sprdali opozicionari, kojima i Vi pripaxdate, kada s
      ili u pitanju „Slobini Albanci“?! Nisu nacionalne manjine krive za manjak nacionalne pripadnosti, svesti i ponosa kod jednog dela gradjana srpske nacionalnosti, kakvi ste, recimo, Vi.

  2. Lik koji vodi tu emisiju je verovatno antropološki fenomen.
    Njegov mozak je na nivou izumrlog australopitekusa, a zivi u 21 veku.

  3. Najveći mu je greh što se pojavio u emisiji „Utisak nedelje“. Koji se god profesor univerziteta tamo pojavio odmah je bio „razapet“.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.