Danijela Đurović nova predsednica Skupštine Crne Gore 1Danijela Đurović Foto: Skupština Crne Gore

Danijela Đurović izabrana je za novu predsesnicu Skupštine Crne Gore, a nakon izbora položila je zakletvu: „Zaklinjem se da ću dužnost vršiti po Ustavu i zakonu, čestito, odgovorno i savjesno. Tako mi Bog pomogao.“

Za izbor Danijele Đurović glasalo je 45 poslanika, javlja portalu rtcg.me.

Đurović je nakon izbora rekla da joj je ukazana velika čast što je kao još jedna žena nakon dve decenije na ovoj poziciji.

„Uverena sam da ćemo zajedno smoći snage da prevaziđemo podele duboko ukorenjene u našem društvu“, poručila je Đurović, u obraćanju parlamentu.

Poslanici DF-a i Demokrata, Ujedinjene CG i Prave CG,  ne prisustvuju današnjoj sjednici, kao ni poslanik DPS-a Duško Marković.

Podršku Danijeli Đurović najavili su poslanici nove parlamentarne većine, dok je SD bio protiv.

Obrazlažući predlog o predsednici Skupštine, poslanica SNP-a Milosava Puanović navela je da o Danijeli Đurović najbolje govori njena biografija.

Đurović, kako kaže Paunović, ima 25 godina radnog iskustva.

Navela je i da je za vreme Vlade Zdravka Krivokapića saradnja Vlade i Skupštine bila loša, sa ignorisanjem parlamenta.

„Na polju transparentnosti rada Skupštine, ipak, je urađeno mnogo“, navela je Paunović i dodala, da su ipak poslanici na odborima bili često primorani da „raspravljaju sami sa sobom“.

„Ne sumnjam da ovih problema nakon izbora nove vlade neće biti. Ne sumnjam da će gospođa Đurović moći i znati da rukovodi ovim Parlamentom“, poručila je Paunović.

Sednica se nastavlja izborom nove vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari