Uobičajenim okupljanjem u trening centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, u nestandardnom popodnevnom terminu, najbolji fudbaleri Srbije juče su počeli pripreme za novembarske mečeve.

Od kojih je prvi, s Danskom, jedan od bitnijih, ako ne i najvažniji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, jer bi “orlove” posle remija s Jermenijom i data, pa oduzeta tri boda iz prekinutog susreta s Albanijom sve osim pobede 14. novembra na stadionu Partizana vratilo mnogo koraka unazad u trci za turnir u Francuskoj 2016.

– Igrači su veoma motivisani da ostvare dobar rezultat protiv Danske, jer ukoliko pobedimo, nadoknadićemo tri boda koja nam je oduzela UEFA, zbog poznatih događaja u meču sa Albancima. Tom pobedom bismo podigli samopouzdanje pred nove obaveze u prilično izjednačenoj grupi, s ove dve reprezentacije i ekipama Portugala i Jermenije – jasno je selektoru našeg A tima Diku Advokatu.

Ovih 90 minuta imaju specifičnu težinu iz još jednog razloga. Nije da “orlovi” uvek imaju uvek veliku, temperamentnu i iskrenu podršku s tribina, naprotiv, ali sigurno bi bilo bolje i lepše da lidera I grupe dočekuju sa svojim navijačima, a ne u pustoj Humskoj, zbog kazne Evropske fudbalske federacije.

– Jeste neobična situacija, naročito meni koji nisam nikada vodio utakmicu pred praznim tribinama, ali moramo i za to da se pripremimo. Jedino što je važno je da osvojimo tri boda. Učinićemo sve što je u našoj moći da popravimo svoj položaj na tabeli i mirniji dočekamo prolećne borbe – nedvosmislen je holandski trener.

Još da to prenese na svojih 26 pozvanih izabranika i zajedno s njima napravi trijumfalnu taktiku.

Ager neizvestan za petak

Danijel Ager, štoper Brondbija i kapiten danskog nacionalnog tima, možda ne bude u sastavu za meč protiv Srbije. Doskorašnji defanzivac Liverpula pojavio se na prozivci svoje selekcije, ali veliko je pitanje da li će mu problemi s preponama dozvoliti da istrči na teren ovog petka u Humskoj. Zato je selektor Morten Olsen, za svaki slučaj, pozvao Janika Vestergarda iz reprezentacije do 21 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari