David: Bez priznanja Kosova nema ni stabilnosti Srbije, ni stabilnosti Balkana

Ostavite komentar


  1. Filip david i to drustvance je vec decenijama na sceni, nista uradili nisu, nista nisu postigli, ljudima je vec muka od njihove demagogije i tih jednih te istih prica koje vrte decenijama. Vreme je da se povuku. Ne postoji ni jedna garancija da bi legalizacija albanske paradrzave na Kosovu, nacionalisticke nedemokratske, zavisne i mafijaske tvorevine, dovela do stabilizacije regiona a ne do dalje ekspanzije agresivnog albanskog nacionalizma i ko zna sta bi Albancima tek tada palo na pamet. Sada je status kvo, legalizacijom te tvorevine poremetila bi se ravnteza i tek tada bi sukob bio moguc.

      1. Neko bi rekao da mudrost ide sa godinama. Kako moze da donese stabilnost resenje koje je potpuno na stetu jedne strane? To je isto kao I pomirenje u izvedbi Haskog Suda, gde se jedna strana krivi za sve, sto je naravno pogresno.

        1. Milos Maric:Izgleda da David nije svestan kakvu je glupost izjavio.

      2. Nisi se prepoznao/la u recima Filipa Davida? Govori David jasno i bez straha da je vama – idolopoklonicima gurua i stanja u drustvu – u vrlo negativnom kontekstu: – vrlo lako manipulisati:samo dva-tri dana kampanje i… vi legnete na rudu.

        Filip David je – da podsetim – isti onaj kojeg je „moralna gromada“ Tomislav Nikolic nazvao nevaspitanim covekom. Jos jedan dokaz da je nekada CASNO biti izdajnik i nevaspitan.

        PS Kako podnosis to sto vas niko ne ceni:“2-3 dana medijske kampanje (ponavljam) i vi legnete na rudu.“ ? Zna da ste bezmozgovici, pa vas vas guru kao i navijace cuva za topovsku hranu (ako treba)?…

    1. „Filip David i to drustvance“ su uvek bili i ostali zanemariva manjina u srpskom drustvu. Toliki im je i uticaj na stvarnost. Prema tome, nema razloga da brinete. Uzivajte u vlastima vasih na vlasti i sposobnostima ovakve opozicije.

    2. Kaže g.David „Za pet dana medijske kampanje Srbi bi prihvatili nezavisnost Kosova“. Interesantno da ne predlaže slobodno sučeljavanje argumenata ZA i PROTIV nego kampanju. A to znači zatvoriti svima usta i levak u glavu pa sipaj kampanju sa Pinka i sličnih direktno u mozak. To je valjda njegovo shvatanje demokratije!

    3. Не постоји нико ко сме да преда Косово шиптарима. Људи су умирали и нико га није продао, па неће ни ова гарнитура, тренутно на власти.

    4. Gospodine David,
      To je isto kao kad bih ja rekao „Izrael je izvor nestabilnosti,i Palestinu treba priznati na čitavoj teritoriji“. Na ove nebuloze podigao bi se svako ko je Jevrej,i to sasvim opravdano. Vi gospodine David sopstvenim nebuloznim izjavama „otimate“ kolevku Srbiji na šta mora odreagovati svaki Srbin,osim one šačice Američkih-Evropskih plaćenika koji bi za novac prodali i roditelje a nekmoli državu.

      1. Nisam siguran da je poredjenje dobro.
        Naime, Izrael jeste izvor nestabilnosti na Bliskom istoku, a Palestinu svakako treba priznati.
        Ono što je od Palestine ostalo nakon kolonizacije doseljenika iz Evrope i Amerike na njihovo tlo.

  2. Tragikomicni su ovi „levicari“, anacioanlisti i internacionalisti koji agituju za priznavanje jedne desnicarske, sovinisticke i naci-fasisticke tvorevine kao sto je „drzava kosova“. Ali sta i ocekivati od drustva u Srbiji koje je po svemu trecerazredno te su joj takvi i „levicari“.i „gradjanska elita“.

  3. Mnogo zahvalan da je neko progovorio o suštini koja je prisutna kod nas već decenijama! prihvatam oznaku jer sam nacizam u svoj svojoj brutalnosti svedokom sam u poslednje dve godine i još traje! i sve isto kao u knjigama koje smo čitali: brutalan nastup psihopata-nacista! metalnim šipkama ubijali su pse, i sve iskidali i odneli-opljačkali od dvorišta preko soba do tavana-krova?! plus i sav voćnjak od šljiva isekli i odneli? i nikome ništa? jer su nacisti-krimosi, u ovom sistemu zaštićeni kao beli medvedi! Najteže mi je palo okretanje od mene osoba koje sam mislio da su mi prijatelji? Kao i 91 isto?

    1. Srbija se ponaša kao pas koji hoće da uhvati sopstveni rep, i vrti se u krug. Samo iz dana u dan u tom krugu ima sve manje ljudi. Biće ovo pustinja u kojoj će u budućnosti piti samo solarni paneli za proizvodnju struje, a od naroda ništa.

      1. Баш си Србин Бруно и врло си занимљив

  4. Ma pustite Srbiju i Kosovo, nego da vidimo mi sta cemo sa stabilnoscu Izraela. Predlazem da Izrael prizna Palestinu. Ma sta da prizna. Da se Izrael samoukine i pusti Palestince da naprave drzavu na svom vekovnom ognjistu. Pravda za Palestinu mora da bude ostvarena na haskom sudu.

    1. Iz Srbije svake godine odlazi 60 hiljada dece i ostavljaju svojih sto dvadeset hiljada roditelja ne zbog Filipa Davida, Izraela i Palestine vec zbog takvih kao sto ste vi. A vi za to vreme predlazite resenja za svetsku pravdu.

      1. @Dragan
        Siguran sam da mnogo njih odlazi i zbog ovakvih kao sto ste vi, ne zna ko je gori, da li patriJote ili autosovinisti.koji izigravaju vece Albance od Albanaca.

      2. Ne odlaze ljudi iz ove zemlje zbog mene i mog stava vec odlaze zato su su politicari (i pozicija i opozicija), biznis strukture i intelektualna i kulturna elita, svi zajedno i na gomilu nesposobni da naprave normalnu zemlju. A ta nesposobnost nema veze sa stavom o Kosovu, osim sto nesposobnost da se zauzme jedini moguci stav o Kosovu dosta govori o nasem drustvu. Da ne ispadne da mrzim Izrael, zelim da kazem da se upravo divim Izraelu na zelji i odlucnosti da traju u ekstremno neprijateljskom okruzenju. To se zove imati viziju, mudrost i cvrstinu.

        1. Glavom za slavom trbuhom za cokoladom! To je bio moj moto plus sto su me jurili i kad je rat zvanicno prestao da me savataju za partizane.

      3. Pravo u metu,Dragane. Ovaj jenarod,vidim po komentarima, postao skroz desničarski. Kada progovori ugledni intelektualac,drvlje i kamenje,a divljenje svemu pogrešnom,a najviše demagogiji. Ne shvataju da će i sami postati žrtve iste. Sramota me je u kakvoj zemlji živim.

  5. Bez ukidanja albanske paradrzave na Kosovu nema stabilnosti Srbije, Balkana a ni stabilnosti i mira za Albance. Ta tvorevina na Kosovu vec dve decenije destabilise region, generise nacionalizam na svim stranama, USA i ostali koji stoje iza ideje albanizacije Kosova su pokazali da nemaju dovoljno snage da izbokusuju legalizaciju te tvorevine. Dosta je vise mrcvarenja. Pre svega za Albance bi bilo najbolje da se odmaknu od tog svog nacionalistickog projekta, da ga prerastu i okrenu se EU integracijama Da pare koje sada trose na potplacivanje preusmere na obrazovanje i ekonomiju posto su najbedniji u Evropi i u EU inetgracijama su zadnji. Cak iza Srbije.

    1. Skroz si zamenio/la teze (spinujes, kako bi se to modernim anglosrpskim jezikom reklo).. Kosovo – bilo ili ne paradrzava – uopste ne moze da utice na stabilnost Srbije. Na to – stabilnost nam napacene majcice (kako vi cesto znate da je „volite“) utice FUNKCIONALNOST SISTEMA. A toga NEMA u Srbiji. Pravni sistem je nacisto urusen, nema demokraticnosti, nema razgovara sa drugacijemislecima itd. O svemu samo jedan covek prica i odlucuje, dok clanovi njegove (ali bas NJEGOVE) partije dozivljavaju orgazam „kako je lep i hrabar“. A on spinuje li spinuje.

      Kazes, dargi/a T., da je to sto se dogadja na i oko Kosova albanski nacionalisticki projekat. A sta cemo sa Srbijom? Pa u Srbiji se niko i ne pominje osim Srba. Ima li jos koja nacija? Na severu Kosova je manji deo Srba. Nize na Kosovu ih ima mnogo vise, a niko ih ne pominje. Govori li ti to nesto i oko ubistva Olivera Ivanovica?

      Ne govori da su drugi nacionalisti. Svi pod kapom nebeskom imaju pravo da se bore za svoj bolji zivot, ali ne na stetu drugih. Za tako nesto treba znati razgovarati, a tvoj guru to ne zna. On nece ni sa kim da razgovara. Verovatno je svestan (to je upitno!) da ni za sta nema argumente, a i kad ih ima ne zna da ih iskoristi. Kod njega je sve sama laz. Patoloska.

  6. Докле бре више, издајници станите. За неколико миленијума скраћују нам писменост, државност, веру. Шта још сте продали, све Вам се мање верује па се покупите и бежите код ментора, бечлије.

  7. Iz ovoga proizilazi zakljucak da su Albanci remetilacki faktor.
    Ko nam garantuje „stabilnost“ posle priznanja? Oni koji su posle radpada SFRJ priznali Srbiju u njenim tadasnjim granicama pa jedva docekali jos nalo da strpnu? Ljudima bez savesti, obraza i drzanja sopstvene reci?
    Zao mi je ali uvazeni sagovornik zivi u svetu koji nema mnogo kontakta sa realnošću.

    1. Svi pametniji od Davida. Što bi rekao T.Pančić „Mišljenje je kao dupe,svako ga ima“.

  8. Uvazeni gospodin David je ovde izneo vise stvari koje nisu kompatibilne kako god ih razumeli i tumacili. Nije nas trenutni predsednik osoba koja moze priznati Kosovo niti nas on moze uvestu u EU. Svakom mislecem coveku, intelektualcu u Srbiji je jasno da je ona tamo nepozeljna. Jer Srbija opstaje na tzv. Kosovskom mitu-zavetu dok vecina zemalja EU opstaju na tzv. kolonijalnom mitu, mitu dominacije i porobljavanja drugih i to u svakom pogledu. Ta dva mita-nacina opstanka su nesaglasna i zato i sledi nasa nepozeljnost u EU. Naravno tu ima jos dosta stvari od kojih svaka pripada odgovarajucem nacinu opstanka. Svakome u Srbiji kome smeta uvazeni gospodin i heroj Lazarevic automatski ne pripada Kosovskom mitu kao srzi i bicu svakog Srbina. Treba i razumeti gospodina Davida jer on po vokaciji koju cesto iznosi u ovom cenjenom listu , pripada nekom evropskom kulturnom mitu tj. evropskim vrednostima dok ovde u Srbiji pocinju da preovladavaju desnicari. Srbija je jedna od retkih zemalja koja skoluje decu izbeglica a svi vidimo kako se prema njima ponasa vecina zemlja kulturne Evrope. Zato dragi I cenjeni gospodine David razmisljajte vise o Kosovskom mitu-zavetu, Kosovskim junacima, deci cara Lazara a manite se izmisljenih evropskih vrednosti koje ustvari ne postoje. Barem nisu saglasne sa vrednostima koje izviru iz neseg Kosovskog mita-dobrovoljnog stradanja, sklonosti za pravdom i slobodom.

    1. Hvala Bogu, najzad je pomenuo najveću opasnost za Srbiju – nacional-boljševizam pod maskom pravoslavlja i sa elementima rasizma.

  9. Ceo intervju je sjajan, a naslov posebno. Čovek im nacrtao šta treba da rade , ako hoće da sačuvaju ovo što je ostalo od Srbije.. Mislim na istinske patriote, a ne nacional populiste i politikante.

    Ko ima mozga, integriteta , želje , vrlo lako će doneti zaključke. Videćemo da li takvih ima u opoziciji , pošto vidimo da u vlasti nema.

    1. JEVREJINE,IDI U IZRAEL I TAMO PRAVI DRŽAVU.NISI SE OGLAŠAVAO KADA JE 300 JEVREJSKIH ZAJEDNICA U SAD POTPISALO SA VIZELOM I DR. DA SE BOMBARDUJE SRBIJA,I SADA TI DELIŠ LEKCIJE SRBIMA.GDE SI BIO TADA.PREDLAŽEM TI DA ODEŠ KAKO BI MI ZADRŽALI NAŠE KOSOVO I STAM DA TE BUDE PO 1000 PUTA,ŠTA SI TI PISAC ILI POLITIČAR JEVREJSKOG POREKLA NA PRINUDNOM RADU U NAŠOJ SRBIJI

      1. Nisi ni svestan koliko ovom svojom galamom stetis Srbiji i koliko dajes za pravo Filipu Davidu.
        A Srbija je i NJEGOVA. Rekao bih mnogo vise nego tvoja, jer on ne polazi od mrznje, a kod tebe je to ocigledno.

    1. Bravo gospodine David! Dobro je da ste ukazali na suštinu problema i na rešenje. S tom što treba odmah Kosovu pripojiti Preševo, Bujanovac i Medveđu da se preduprede budući zahtevi. Tako bi bili za korak ispred Albanaca i imali bi faktor iznenađenja. Pa kad se osveste šta im se desilo, mi im pripojimo Vranje i uvek smo korak ispred.
      A u cilju svetske bezbednosti, ili da se kao država dezintegrišemo, mada ni pod Turcima nismo imali državu pa evo dokle smo doveli svet, ili da se kolektivo samoubijemo, što bi bilo efikasnije.
      A što se tiče ovih građanskih patrola, to je bruka i komentarisati. Jedan nevažan lik je izneo neku glupost i onda se ovakva Đoka-gospoda uhvate za njihove reči kao da imaju neku težinu. To je kao kad Šešelj nešto lupi, kod nas se i ne prenese a onda Kolinda naširoko prokomentariše u dnevniku na hrt-u.

  10. Ovaj gospodin je izgubio kompas i sada luta „kao guske u ,magli“. Zaista bih voleo da mi bilo ko, nezavisno da li se radi o Filipu Davidu ili Aleksandru Vučići, KAKO BISMO TO DOBILI STABILNOST priznanjem Kosova? Kako bismo mi to odjednom postali „Eldorado“ na Balkanu samo da se odreknemo svoje teritorije? Možda će Albanci da nam plate za taj naš visokomoralni čin? Ili će nas ostaviti na miru i reći, hajde da se zaustavimo, dosta je više? Gospoidin David je očito nezainteresovan za sudbinu ove države i ovoga naroda, niti poznaje mentalitet Albanaca. Ukoliko nije to, on je, definitivno, lobista američkih interesa i ništa drugo.

  11. Ти признај и поклони странцима своју кућу, а Србија мора да брани своју државу како зна и уме!

    1. Kako gospodine Davide Izrael jednostavnoratom oduzme Golan Siriji a vi to naravnopriznajete kao deo Izraelske drzave.Stvarno sta de sa vama dogadja?

  12. I EU je kandidat za člana Evroazijske unije. To nije političko ne ekonomsko organizovanje. Gospodin Filip David očigledno ne prati globalna dešavanja, nego kao i naš Predsednik, ima svoju priču.

  13. Protivnik sam Vučića i negove autokratske vladavine, ali ne mislim da je pojavljivanje Lazarevića na čelu kolone razlog za ovakve kritike i napade na čoveka koji je branio svoju državu od zločinaca koje isti sud neće da osudi i nazove ih prosto ubicama i zločincima.

    1. David izgleda nikada nece shvatiti da izmedju Arijela Sarona i Generala Lazarevica ne postoji nekakva razlika.

  14. Дај ти твој стан или кућу а ти изађи на улицу.лако је трговати са туђом имовином

  15. Davide vi ste potpuno u pravu,no niko vas ne slusa i cak vas mogu proglasiti za idiota. Neko ko nije prosao nista,upoznao druge ljude raznih nacija ili jednostavno nije citao nista iz istorije ne shvata i nece da shvati vase poruke.Nacionalizam je u Srbiji na svakom koraku,omalovazavanje drugih naroda i rasa. Porazi se proglasavaju za pobede,veruje se propagandi sa istoka,srlja se u nazad a vole se zapadne monete jerbjr rublja slaba. Da 90 posto stanovnika rusije ni nezna gde se nalazimo niti koji nam je glavni grad ali koga takvom srbistanu to interesuje. Sa 50+ godina nemam nikakvih sumnji u „pisanija“ Tarabica a do juce nisam im verovao ni slova.Brodbi dalje tone,spasavaj se ko moze…

  16. Ma Davide, … bez priznanja palestinske drzavnosti, napustanja otetih arapskih teritorija i vracanje izraelske prestonice iz Jerusalima u Tel Aviv, takodje nema stabilnosti na Bliskom Istoku, … ali Jevreji imaju dovoljno para da je plate … ?! David niti moze da se odluci ko je niti sta kome treba da prica?!

  17. Kontraproduktivne izjave Davida koje mozda za cilj imaju konsolidaciju aktuelnog poretka.David je ipak stari demagog, partijski sekretar i amortizer. Naravno, ove stvari koje nudi ovde ne bi ni u snu predlagao po pitanju Palestine i Izraela.

  18. Србији нико не може да гарантује стабилност, ако призна Косово, али свако може да гарантује нестабилност, ако га не призна.

  19. Када лично Ви признате Палестину и вратите им њихову земљу, одмах признајемо и ми.

    1. Што се мене тиче Јевреји су извршили геноцид над недужним Палестинцима и до данас их малтретирају али господин писац има двоструке аршине или не види даље од носа (са опроштење) или је Балкан нешто увек изузетно, преседан! Е па више неће ићи тако лако, а он признање жив неће дочекати иако му желим још 100година доброг здравља.

  20. BEZ PRIZNANJA PALESTINSKE DRZAVE NEMA MIRA NA BLISKOM ISTOKU
    THANK YOU.

  21. A sto da se samo Srbi brinu za stabilnost. Niko drugi ne brine za ‘mir u kuci’. To je jedna nelogicnost. Druga nelogicnost je sto ti isti sto su zabrinuti za stabilnost zbog Vuciceve politike, nazivaju tu istu politiku ‘stabilokratijom’!

  22. Dragi David, pa zar stvarno ne znate da Velika Srbija ne moze biti ostvarena ako zivis mirno sa susedimo, ako im postujes granice i ako ih ne provociras bez prestanka? A to je nas cilj i zavet, bre!

  23. Господине Давид, зашто Израелу не предложите да призна Палестину и да се заврши крвави сукоб на блиском истоку?

  24. Gospodine Davide, Srbija se neća nikada odreći ni pedlja svoje teritorije.

  25. JEVREJINE,IDI U IZRAEL I TAMO PRAVI DRŽAVU.NISI SE OGLAŠAVAO KADA JE 300 JEVREJSKIH ZAJEDNICA U SAD POTPISALO SA VIZELOM I DR. DA SE BOMBARDUJE SRBIJA,I SADA TI DELIŠ LEKCIJE SRBIMA.GDE SI BIO TADA.PREDLAŽEM TI DA ODEŠ KAKO BI MI ZADRŽALI NAŠE KOSOVO I STAM DA TE BUDE PO 1000 PUTA,ŠTA SI TI PISAC ILI POLITIČAR JEVREJSKOG POREKLA NA PRINUDNOM RADU U NAŠOJ SRBIJI

  26. Obrzirom na stavove i zalaganja poštovanog gospodina očekujemo:

    1. Da će javno predložiti Izraelu da prizna Palestinu
    2. Da nam objasni šta on misli da li je postupanje Izraela sa palestinskim civilima možda „puzajući“ ili „galopirajući“ fažizam ili nešto treće. I ova dogadjanja su deo istorije čovečanstva, pa da odmerimo uloge i „zasluge“.
    3. Da ne pokušava da manipuliše studentima, da ih svrstava u neku posebnu grupu, koja će se boriti za neke gospodinove „više ciljeve“, da bi na kraju ostali na čistinu, sa težim poremećajima školovanja. Dosta na je toga. Već smo doživeli takve manipulacije našom decom. Neka ih ostavi da svako od njih odluči šta mu je činiti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.