Na 18. sednici Gradskog veća razmotrena je i prihvaćena informacija o aktuelnoj situaciji u JKP „Energana“ pred nastupajuću grejnu sezonu 2014/2015. godine. Radi deblokade računa u „Energani“ i stvaranja uslova za početak grejne sezone imenovan je radni tim za pregovore sa JP „Srbijagas“ Novi Sad.

Članovi radnog tima za pregovore su: Saša Todorović, gradonačelnik, članovi Gradskog veća – Siniša Todorović, za privredu i finansije, i Miroslav Kovačić, za komunalnu delatnost, te Milan Rakas, pomoćnik gradonačelnika za ekonomski razvoj, Jovan Gajin, direktor JKP „Energana“, i Rade Šaša, direktor „Sombor-gas“ d.o.o. Radni tim ima zadatak i da hitno sačini plan pregovora u cilju postizanja sporazuma za reprogram dospelih dugovanja pravnih subjekata sa teritorije grada Sombora, te da sačini plan konsolidacije poslovanja JKP „Energana“ uz utvrđivanje svih obaveza i potraživanja i uz navođenje potrebnih intervencija od strane osnivača.

Rok za sačinjavanje plana konsolidacije poslovanja JKP „Energana“ (uz utvrđivanje svih obaveza i potraživanja istog i uz navođenje potrebnih intervencija od strane osnivača) jeste 15. oktobar 2014. godine (kompletan zaključak koji se odnosi na aktuelnu situaciju u JKP „Energana“ može se preuzeti u prilogu informacije).

Članovi Gradskog veća su doneli i zaključak da se udovolji zahtevu UG „Sombor za sve“ radi preuzimanja prostorije za obavljanje redovne delatnosti.

Gradsko veće je razmotrilo zahtev Jevrejske opštine Sombor za finansiranje rekonstrukcije sinagoge i zaključilo da u budžetu nema sredstava za ove namene, te naložilo Odeljenju za finansije da u Odluci o budžetu grada za 2015. godinu planira poziciju – sufinansiranje investicionih radova na verskim objektima.

Na inicijativu Siniše Todorovića, člana Gradskog veća za privredu i finansije, na 18. sednici Veća je prihvaćen zaključak kojim je nadležnim odeljenjima i službama Gradske uprave naloženo da sačine informaciju o stanovima i stambenim objektima koji su u državnoj svojini grada Sombora, kao i ostale relevantne podatke (zakupac, ugovor o zakupu, iznos zakupa, da li postoje dugovanja i sl).

U raspravi Todorović je naveo da grad raspolaže i sa 15 praznih stanova, odnosno stambenih objekata i zahtevao da se utvrdi gde se stanovi nalaze, kao i ko snosi troškove za njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari