Deca u školu ulaze kao upitnici, a iz nje izlaze kao tačke

Nevena Buđevac, profesorka na Učiteljskom fakultetu u Beogradu, objašnjava kako se uči da se uči

Ostavite komentar


  1. Pitanje obrazovanja je broj 1: upitnik: zašto TO PREOPŠIRNO I DOSADNO GRADIVO, pod 2: ZAŠTO NASTAVNICI PRISTAJU NA TO ODVRATNO GRADIVO – TAČKA. To je najbitnije pitanje sve u svemu… toliko bespotrebnih stvari se uči, a gradivo je toliko obimno da nastavni kadar mora da ubaci u treću brzinu da izvergla sve što je u programu. I gde su tu onda pitanja, zainteresovanost za temu, drugi načini ulenja – o mnogim temama već postoje snimljene extra emisije, nije potrebno da se predaje, zašto se ne prikazuju umesto tog neprekidnog dosadnog monotonog verglanja podaničkog nastavnog kadra koi na sve pristaje. Pa ako nastavnici na sve pristaju… šta da se očekuje od učenika? Oni su PODANIČKA SRAMOTA, nažalost!

  2. ,,Podanicka sramota,, cuva Vasu decu i uci na najbolji moguci nacin sa maskama na ustima…Svest i savest nije svakome data ali da se napise povrsni komentar nazalost jeste…Obrazovanje nije instant tvorevina…Dovezite dete kolima u skolu,otidite u kafic,teretanu,velnes,frizerski salon i caskajte o prosvetnim radnicima do mile volje…ni brige ni pameti…ljudskoj gluposti i svemiru nigde kraja nema,prava podanicka sramota…

    1. Vidi, bogati, što se Merima našla uvređenom; mora da i sama pripada dotičnoj grupi. Kažete kako „svest i savest nisu svakome dati“, a ja kažem da su jadni ti prosvetni radnici koji pišu ošišanom latinicom, koji ne poznaju pravopis maternjeg jezika, a dovoljno su drski da drugima ukazuju na pogrešnost u razmišljanjima. Čuli ste, valjda, za tačku; prelistajte Pravopis i, za ime Boga, prestanite da komentarišete ono što ne poznajete.
      Što se tiče prosvete i obrazovanja, kao roditelj deteta koje nema drugog izbora nego da ide u školu i pohađa nastavu, odgovorno tvrdim da su naši prosvetni radnici među najgorima. Kamo sreće da mi država daje izbor da svoju decu školujem od kuće, ne bih im više ni dana dozvolila da gube vreme, živce i zdravlje pohađajući tradicionalnu školu. Volela bih da znam gde to učenici ulaze kao upitnici, a izlaze kao tačke? U Srbiji garantovano ne! Uzgred, moja deca bi propala načisto od škole koja ih urniše, da im nema mene da pomažem. Čemu služe nastavnici i koja im je svrha postojanja kada ja svojoj deci moram da objašnjavam sve – kako se uči, kako se istražuje za projekte, kako se pišu referati, prave prezentacije, povezuje naučeno gradivo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.