Dejan Žujović: Da nije podoban, Ašanin ne bi bio direktor Kliničkog centra 1foto FoNet Milica Vučković

Pulmolog Dejan Žujović izjavio je danas da prof. dr Milika Ašanin ne bi bio direktor Kliničkog centra Srbije da nije politički podoban.

Žujović je agenciji Beta kazao da deo reformi zdravstvenog sistema Srbije mora da bude i departizacija zdravstva jer su skoro svi direktori zdravstvenih ustanova postavljeni po izboru Srpske napredne stranke (SNS).

Komentarišući današnje pristupanje SNS-u direktora Kliničkog centra Srbije Milike Ašanina, Žujović je kazao da bi Ašanin trebalo da ostane upamćen zbog svog rada, a ne životnih odluka.

„Zbog kadrovanja SNS-a, među zdravstvenim radnicima ne postoji borba za bolje uslove u zdravstvu. Sve se svodi na to da nema nikakve kritike, niti inicijative za popravljanje rada u zdravstvenim ustanovama. Rukovodioci zdravstvenih ustanova moraju da se imenuju kroz transparentne konkurse, s unapred i trajno definisanim uslovima“, kazao je Žujović, koji je ispred koalicije „DJB-SDS-Otete bebe“ kandidat za gradonačelnika Beograda.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije prof. dr Milika Ašanin danas je potpisao pristupnicu SNS-u u društvu predsednika te stranke Miloša Vučevića.

Ašanin je aprila 2014. godine imenovan za direktora Urgentnog centra Кliničkog centra Srbije, a avgusta 2015. godine za v.d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari