Dejan Žujović: Danica Grujičić je dva dana pre izjave da lekari ne treba da rade privatno raskinula svoj ugovor kod privatnika u Republici Srpskoj

Ostavite komentar


  1. Sve je zbog para, lazu ako tvrde drugacije. Doktori su postali najkorumpiranjia profesija a glume borce za demokratiju. Fuj!

  2. Ova ministarka je do skoro izjavljivala da je potrebno ukinuti dosadasnje osiguranje i preci u privatnike.

  3. §to se tiče poštenja i MORALA, ista je kao i sva ostala ministarska boranija u “ vladi“ čim je prihvatila tu funkciju

  4. Njojzina izjava je upućena penzionerima i poljoprivrednim proizvođačima vernim glasačima snsa kojima to zvuči fenomenalno.

  5. U drzavnu praksu treba stici na red! Godinu dana se mlatim da zakazem mali zahvat plasticnog hirurga. Taman mi zakazase termin za tri meseca, oni ga otkazase polovinom treceg meseca jer se sele. Sad ih treba naci u drugoj polovini novembra, pa cemo videti kad ce biti!

  6. Doktorka Grujičić očigledno nema blage veze šta znači reč korupcija.

  7. Bojovicu, dobro si se nafatirao, dok si radio u Gradskoj, a pacijentkinje slao u privatnu kliniku gde si „volontirao“, pa sad imas mogucnosti da otvoris privatnu praksu. Vecina vas lekara i lekarki ste velika sramota za profesiju, jer koristite tudju nesrecu za licno bogacenje. Samo, dodje djavo po svoje kad-tad. Oteto je prokleto.

  8. Što nardo kaže, nije ona za džabe tu gde jeste.
    Neke „kvalitete“ je morala imati. Jedan od njih je da sada drugi ne mogu da rade ono što je ona mogla.
    Uvek sam se pitao gde li ih samo nalaze, svi su na isti obrazac.

  9. Da, ali je radila u drugoj državi. Kakve to veze ima sa domaćim pacijentima!?

  10. profesorka nikada nije radila u privatnoj praksi u R .Srpskoj vec u drzavnoj bolnici u Zvorniku kao konsultant i drzavnoj bolnici za rehabilitaciju u Bjeljini.

  11. najbolji lek za srpsko zdravstvo….svim lekarima zabraniti da budu političari ili članovi stranaka ….

  12. Ne znam kada dr Zujovic radi svoj posao od tolikih gostovanja po medijima, sindikatu, protestima?
    Uvek antiprotivan bez ideja i resenja.
    Pustite Ministarku makar 100 dana da ne mlatite praznu slamu.

  13. Svaka Vam čast. Jedan ste od retkih koji brane lekarsku profesiju. Istrajte. Ukoliko dobijem saglasnost ćerke, upoznaću javnost kakvo su joj zlo naneli oni koji pripadaju soju te koju pominjete. Kao i ona sama.

  14. Pa njoj i ne treba ministarska plata pa pet šest odbora a vi drugi živote od letarskr plate vi manje jedete od ministarke i naravno niste ministri !!!

  15. Politika 30 godina, kontinuirano rasparčava sve sisteme u ovoj državi, pa se bez ikakvog redosleda raspravlja o pojedinačnim elementima. Nedođija, cirkus, ludnica…šta li je?

  16. Zaraduje više plata( poslaničku, direktorsku, doktorsku, neki odbori…) zato i može da lupeta…

  17. U Srbiji ni državni ni privatni sektor zdravstva ne funkcioniše upravo iz razloga sto lekari iz drzavnih ustanova rade i u privatnim.Lekar koji radi više od 10 časova dnevno da je bilo kakva energija ne može da bude sposoban za rad koji zahteva koncentraciju, posvećenost pacijentu, tako na kraju trpe pacijenti.
    I apsolutno treba zabraniti rad lekara na oba mesta.Plata lekara u zavisnosti da li je specijalista ili ne za lekara u državnoj ustanovi treba da bude Eur 3000 do 5.000.Lekari bi bili odmorni, pacijenti zadovoljni.
    Mislim da su plate lekara i medicinskih sestara ponižavajući niske i da se sredstav za to moraju naći,inače uskoro neće imati ko da nas leči.Za državu je najvažnije zdrava i obrazovana nacija. O ovome država treba dobro da razmisli.

  18. Ivan Bojović je odličan lekar i jos bolji čovek. Ako je on rešio da ode sve je jasno u kakvom je stanju zdravstvo. Treba imati na umu da masa gradjana ne moze privatno da plati preglede a da izvrsi dijagnostiku drzavno potrebni su meseci čekanja, kao i nepotrebno maltretiranje, tipa kolonoskopije bez anestezije. Potrebno je spojiti osiguranja pa makar ono bilo i skuplje, ali ne svesni su da drzavno zdravstvo ne funkcionise i da bi svi isli privatno.

  19. Ako se donese takva odluka, ta gospođa će biti prva ministarka koja je učinila pravu stvar za građane Srbije. Ovaako ne može da se dođe na red kod hirurga ili drugog profesora ako se ne ode u privatnu klinuku gde se sve dogovori pa onda u državnu, a pregledi posle u privatnoj i plaćaj. Treba to razdvojiti, pa ko hoće hoće. One koji ostanu u državnim bolnicama platiti duplo u odnosu na sada. Zašto bi ona Jorgovanka imala takvu platu kao direktor nNarodne banke, a hirurg profesor ni pola od toga-to je problem.

  20. Naivni su svi koji misle da je najproblematicnija korupcija u zdravstvu ona izmedju privatnih klinika I doktora iz drzavnih bolnica.

  21. Има ли неко у овој земљи ко ће бар неког да похвали .Нико није добар ,сви су лопови.Ви који критикујете ви би били бољи на њиховим местима .Има много других који нису на функцијама а покрадоше и Бога па ником ништа.

  22. Pa morace lekari da se odluce hoce li raditi u privatnim ili drzavnim klinikama ,ne moze jedno i drugo,previse je to za jednog coveka,zato mnogi i zabusavaju u drzavnim

  23. A da li je korupcija ono što se radi u Domu zdravlja Zemun, a to je da su sve stručnjake oterali, ne može se doći ni do izabranog lekara, a kamo li specijaliste, zapošljavaju isključivo aktiviste stranke, po nalogu predsednika opštine, uglavnom decu, koja nemaju nikakvo radno iskustvo i koju nema ko ni da obuči. Tamo je teško rasulo, i zdrav se razboli.

  24. Realno ne prave tu korupciju doktori nego narod koji se boji u svojoj bolesti završetka..

  25. Da , specijalisti ne treba da rade privatno ako rade u državnoj ustanovi jer koriste državnu ustanovu za privatnu praksu . Popodne odeš kod njega u privatnu , on te pregleda , a „… sutra pre podne dodji u bolnicu na snimanje . Samo se javi ,nećeš da čekaš . “ Inače se npr. snimanje zakazuje i čeka dva , tri meseca .

  26. Mene ubise doktori. Svaki dan je pakao od kad sam zavrsio ne svojom voljom na psihijatriskoj klinici

  27. Ova Danica više nije dr, ona je sada političar. Ništa joj više ne bih verovala, ni kao doktoru!!!

  28. Koliko mi to imamo zivota,ako pustimo svakoga da proba malo.Koliko znam probe se izvode na kunicima i pacovima,a ne na zivom ljudima.Nama trba neko ko zna da radi ministarski posao,a ne da se vezba na nama u 60 i kusur godina.

  29. Sreca pa Imame telefone pa mozemo i dalje da lijecimo djecu SMS-om, napravili su ja i bijedu od zdravstva

  30. Svi ovde koji govorite o lekarima kao najkorumpiranijim ljudima cu da poručim samo jedno: tačno je, jedan izvestan broj njih i jeste, ali isto tako su lekari na takav korak, da rade i privatno prinuđeni jer im je plata nikakva, u odnosu na brojne druge profesije… Pa recimo jedan moler zaradi bar 5x više od jednog lekara sa sve njegovim dezurstvima za mesec dana… Da ne pričam o automehanicarima, vodoinstalaterima, autolimarima… Problem nije u tim profesijama, jer oni naplate svoj posao, već u niskoj plati lekara… I ne samo lekara, već i prosvetara, administratora…

  31. Ako ukine dopunski lekari odoše u privatnike. Biće još gore. Neka poveća plate i biće ok. Mašinovođa vizića u EPS-u ima veću platu od hirurga. A pacijenti ne moraju da trčkaju u DZ čim dobiju kijavicu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.