Dekan Medicinskog fakulteta: Neistinite informacije profesorke Nine Žigon 1Foto: wikipedia/ Mihajlo Andjelković

Povodom teksta agencije Fonet sa konferencije za štampu Slobodnog sindikata obrazovanja Srbije, koji smo objavili na našem portalu 13. jula pod naslovom “Nina Žigon: Na Medicinskom fakultetu se ne libe da falsifikuju dokumenta ukoliko je novac u igri”, dobili smo od profesora dr Lazara Davidovića, dekana Medicinskog fakulteta u Beogradu, odgovor na tu informaciju koji objavljujemo u celini:

“Neistinite su i leziono podobne informacije koje je profesorka Nina Žigon navela u spornom tekstu.
Ukupno poslovanje Medicinskog fakulteta, uključujući i finansijsko, obavlja se transparentno i u skladu sa važećim zakonima i propisima. Fakultet će, naravno, sprovesti procedure utvrđivanja činjenica o koruptivnim radnjama koje je prof. dr Nina Žigon navela u obraćanju i pozvati je da navode dokumentuje, kako bi se svaka eventualna zloupotreba sankcionisala“, stoji u odgovoru dr Davidovića.

Kako je navedeno, visinu školarine studija medicine na engleskom jeziku od samog osnivanja utvrđuje Savet Fakulteta, na osnovu ekonomskih cena pripreme i izvođenja teorijske i praktične nastave medicine, što podrazumeva dodatno angažovanje ljudskih i materijalnih resursa.

„Isplata nastavnika i saradnika koji su uključeni u izvođenje nastave na engleskom jeziku (uključujući i prof. dr Ninu Žigon) sprovodi se na transparentan način, na osnovu mesečnih izveštaja rukovodilaca nastave. Sadašnja visina školarine predstavlja neznatno povećanje u odnosu na prethodnu cenu. Školarine za studije medicine na engleskom jeziku u regionu, poređenja radi, značajno su veće. Treba naglasiti i da odluka o studiranju na engleskom jeziku predstavlja lični izbor svakog kandidata“, dodaje se u odgovoru i nastavlja:

„Što se tiče navoda o dužini prodekanskog staža, ističemo da su aktuelni dekan Medicinskog fakulteta i troje prodekana u prvom mandatu, dok se dvoje prodekana nalazi u drugom mandatu. I dekan i prodekani biraju se u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i opštim aktima Univerziteta u Beogradu i Medicinskog fakulteta na mandat od tri godine”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari