Predvođena predsednikom pokrajinskog parlamenta Ištvanom Pastorom, delegacija Skupštine Vojvodine učestvovala je u Strazburu na generalnom zasedanju Skupštine evropskih regija (AER), najuticajnije i najveće mreže evropskih regiona.


Predstavnici više od 300 evropskih regiona i međunarodnih organizacija, iz više od 30 evropskih zemalja, razmatrali su na godišnjem zasedanju dalje funkcionisanje ove organizacije i usvojili budžet za narednu godinu. Na sednici Biroa AER-a, upravljačkog i najvišeg tela AER-a u kojem je Vojvodina stalna članica, predstavljena je Strategija AER-a do 2020. godine, koja bi, nakon što predstavnici regiona daju svoje sugestije i predloge, trebalo da bude usvojena na narednom zasedanju Generalne skupštine ove regionalne asocijacije, u maju mesecu sledeće godine u Parizu.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor ocenio je da je aktivna međuregionalna saradnja od izuzetne važnosti za Vojvodinu, te da bi dobre partnerske odnose sa velikim brojem evropskih regija u što je moguće većoj meri trebalo upotpuniti konkretnim projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari