Deljeni besplatni badnjaci na Trgu slobode u Novom Sadu: Gradonačelnik Đurić čestitao Božić 1Foto: Grad Novi Sad

Novosađanima je jutros deljen badnjak na Trgu slobode u organizaciji Nacionalnog parka Fruška gora, kako bi se pokušala očuvati priroda i sprečilo masovno seckanje mladica hrasta.

Ovaj Nacionalni park podeliće za božićne praznike više od 15.000 badnjaka pripremljenih sečom hrasta isključivo na onim površinama na kojima je to po planu gajenja predviđeno.

Građanima su badnjake delili zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac i predstavnici Nacionalnog parka.

„Zahvaljujući saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška gora i ove godine realizujemo akciju podele badnjaka građanima. Grad Novi Sad podržava ovu tradicionalnu akciju jer je to lep način da damo doprinos proslavi Božića, a sa druge strane ovo je prilika da skrenemo pažnju građanima na štetnost nelegalne seče hrastovih grana. Ovom prilikom čestitam Božić građanima koji praznuju po julijanskom kalendaru, svima želim dobro zdravlje, sreću i da praznike provedu u miru i dobrom raspoloženju sa svojim porodicama“, rekao je Igor Crnobarac.

Podela besplatnih badnjaka organizovana je u Sremskim Karlovcima, Irigu, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Inđiji, Beočinu i u Šidu, a tokom noći između 5. i 6. januara u ranim jutarnjim časovima za sve one koji su se uputili u šumu pripremljeno je 5000 badnjaka na teritoriji Nacionalnog parka i to na Iriškom vencu, Zmajevcu, Crvenom Čotu, Ležimiru i kod Rohalj baze.

Đurić čestitao Božić i poželeo svima dobro zdravlje i blagostanje

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić čestitao je Božić građanima koji taj praznik obeležavaju po julijanskom kalendaru.

„Hrišćanske vrednosti nas uče čovekoljublju, milosrđu i solidarnosti, a porodična okupljanja tokom prazničnih dana, unose u naše domove radost. Badnji dan, Božić i praznici vezani za njega, najsvečanije se proslavljaju i obiluju lepim običajima. Stoga, u narednim danima, svima vama koji proslavljate Božić prema julijanskom kalendaru, želim da vam taj praznik donese mnogo sreće u životu i uspeha u radu, da ga provedete u dobrom zdravlju, blagostanju i miru. Neka vam praznični dani budu nadahnuće za veru u srećniju i lepšu budućnost. Želim vam mnogo ljubavi i sloge. Mir Božji, Hristos se rodi“, rekao je Đurić.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari