„Blizu devedeset procenata građana Vranja saglasno je da ubijeni premijer Zoran Đinđić treba da dobije ulicu u ovom gradu“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora DS Vranja.



– Naš predlog je da Lenjinova ulica u centru grada ponese ime ubijenog premijera, ali mi za to nemamo podršku gradske vlasti – požalio se predsednik vranjskih demokrata Slobodan Stamenković.

Ovaj predlog nije novina i već ga je nominovao Odbor za ljudska prava iz Vranja i to pre četiri godine, kada su i demokrate učestvovale u gradskoj vlasti.

– Nekome iz DS-a tada nije odgovaralo da jedna organizacija civilnog društva bude podnosilac takvog predloga, pa je sve vrlo brzo zaboravljeno. Danas kada su u opoziciji, demokrate ponovo pokreću pitanje ulice sa imenom premijera Đinđića. Za to nikada nije kasno, ali je do sada moglo da bude urađeno – poručuju iz Odbora za ljudska prava u Vranju.

Interesantna je i činjenica da je počasni građanin Vranja i dalje Slobodan Milošević, koji je to zvanje dobio 1994, kada je obeleženo devet vekova od postojanja grada. Inicijativa da se ta odluka poništi u nekoliko navrata nije prihvaćena od strane socijalista. Prethodno su odbornici SO Bujanovac poništili odluku o proglašenju Mirjane Marković za počasnu građanku ove opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari