Demokratska omladina: Stojimo uz LGBT+ zajednicu, vidimo se na Evroprajdu 1 EPA-EFE/Miguel Gutierrez

Demokratska omladina saopštila je da osuđuje izjavu Predsednika Aleksandra Vučića o “otkazivanju” Evroprajda i pruža nedvosmislenu podršku organizatorima i LBGT+ zajednici u borbi da se Ustavom zagarantovana prava građana Srbije u praksi i ostvare.

„Jasno je da predsednik nema ovlašćenja za donošenje odluke o otkazivanju brojnih događaja u okviru Europrajda, već da jedino to mogu da učine organizatori manifestacije, i da njegova briga za bezbednost učesnika i učesnica nije iskrena. Vlast na čijem je on čelu ne samo da nije učinila ništa kako bi davno najavljeni Europrajd protekao bez incidenata, nego je dodatno podizala tenziju u društvu kako se septembar približavao“, naveli su u saopštenju.

Kako najavljuju, ako vlast ne odustane od ideje da sama prekrši Ustav koji je dužna da sprovodi, organizatori Europrajda su izrazili nameru da će se „pravnim sredstvima boriti protiv te zabrane, a DO ih podržava u tome.“

Demokratska omladina podvlači da je ugrožavanje prava manjine u našoj državi nedopustivo, a da se i sama svakoga dana bori da Srbija postane mesto gde svaki pojedinac ima pravo na slobodu izražavanja sopstvenog identiteta.

„Stojimo uz LGBT+ zajednicu i sve organizacije koje se bore za prava zajednice! Vidimo se na Evroprajdu!“ poručuju omladinci DS-a u svom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari