Demokratska stranka osudila pretnje Dinku Gruhonjiću 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Poruka programskom direktoru Nezaviosnog društva novinara Vojvodine Dinku Gruhonjiću, koja je osvanula na zidu zgrade u kojoj stanuje, rezultat je hajke koja se vodi protiv njega na društvenim mrežama, inicirana zbog njegovog gostovanja na prošlonedeljnoj tribini „Rebedu“ festivala u Dubrovniku, saopštila je danas Demokratska stranka (DS).

„Manipulacijama i spinovima kojima se iz konteksta izvlači Gruhonjićev govor na ovoj tribini imaju za cilj da mu se nacrta meta na čelu, pa stoga i ovakve poruke deluju veoma opasno“, upozorava u saopštenju DS.

Nasilje kojem su izloženi pojedinci, ali i cele društvene organizacije, pod oceni DS, produkuje vladajući režim i to čini koristeći ogromnu većinu medija koje kontroliše, ali i retorikom koja potom motiviše razne ekstremne desničarske grupe da se upuste u obračun sa svojim neistomišljenicima, kojeg je žrtva i sam Gruhonjić proteklih dana.

Vojvođanska organizacija DS zahteva od nadležnih organa da ispitaju slučaj i kazne počinioce, kako se ne bi došlo u sumnju da se takvi izgredi neće institucionalno tolerisati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari