NDNV: Sutra organizujemo javnu akciju krečenja pretećih grafita upućenih Dinku Gruhonjiću 1foto (BETAPHOTO/Dinko Gruhonjić)

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da će sutra u 18 sati u Novom Sadu, uz podršku kolega novinara, medijskih radnika i partnerskih nevladinih organizacija, organizovati javnu akciju krečenja pretećih grafita ispisanih u ulazu zgrade u kojoj s porodicom živi programski direktor NDNV Dinka Gruhonjića.

Prinuđeni smo na samoodbranu, jer niko od odgovornih za pretnje smrću, podstrekivanje i huškanje na nasilje nije procesuiran, niti se iko od zvaničnika i institucija oglasio i osudio pozive linč, saopštio je NDNV.

To novinarsko udruženje navelo je da tom akcijom želi da poruči da ne pristaje na „normalizaciju nenormalnog“ i da će nastaviti da štiti interes javnosti, čak i ako u toj borbi budu usamljeni i marginalizovani.

Želimo da poručimo i da nas fašisti neće ućutkati. Novinarstva ima samo ako informiše, kontroliše, razotkriva i kritikuje. Bez takvog novinarstva nema slobodnog društva ni ljudskih prava, saopštio je NDNV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari