Demokratska stranka: Pucanje vodovodnih cevi u Užicu je dokaz nemara i nestručnosti kadrova SNS 1Sedište užičkog Vodovoda/Foto: Nenad Kovačević

Gradski odbor Demokratske stranke Užice je saopštio da je pucanje vodovodne cevi u Beogradskoj ulici, i to dva puta za poslednja dva dana, dokaz o nestručnosti i nemaru kadrova SNS koji vode taj grad poslednjih deset godina.

„Da Užice vode nestručni kadrovi SNS-a, koji nisu dorasli zadacima postavljenim ispred njih, uveravano se iz dana u dan i to traje deset godina“, navode u tom odboru.

„Vaša nesposobnost sve više vređa inteligenciju Užičana, jer je ovoga puta bez vode, duže od 24 sata, ostalo više od 1.000 domaćinstava koja se snabdevaju sa ovog magistralnog cevovoda“, poručuju demokrate.

Za novu havariju ističu da „prevazilazi sve mere i granice“, da su „takav nemar i nestručnost u JKP Vodovod za svaku osudu, jer je“ dodaje se „pucanje cevi u Beogradskoj ulici postala normalnost, pošto se dešava svaka tri meseca“.

„Da li ste u stanju da uradite temeljnu rekonstrukciju vodovodne mreže kako do ovakvih havarija ne bi dolazilo? Ko će da plati vašu nebrigu? Da li ćete, pošto je to postala praksa, da tražite još jedno povećanje cene kako bi pokrili sve gubitke koje iskazujete na kraju godine? Da li će neko od odgovornih snositi kosekvence za sve što se dešava ili će po ko zna koji put sve pasti na teret građana?“, pitaju demokrate nadležne u Vodovodu i gradskoj vlasti.

„Gradonačelnica Užica“, dodaje se u saopštenju, „ostaje nema i ignoriše ove probleme i očigledno je da se sve baca pod tepih“.

„Direktore javnih preduzeća postavlja isključivo Grad, a na njegovom čelu je gradonačelnica. Da li je time deo odgovornosti i na gradonačelnici i da li,  zajedno sa direktorom JKP Vodovod, treba da ode još neko?“, pitaju se u odboru DS.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari