Demokratska stranka: Spomenik generalu Draži Mihailoviću u Bregalničkoj ulici je nelegalna gradnja 1Foto: Radmila Marković/Danas.rs

Demokratska stranka saopštila je danas da je postavljanje spomenika generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću u Bregalničkoj ulici u Beogradu, zbog neusvojene odluke pred Komisijom za spomenike Skupštine grada Beograda, čin nelegalne gradnje i oglušivanja o zakonom predviđene procedure.

Iz ove stranke su dodali da, očogledno, predstavnici vlasti, u ovom slučaju predstavnici SPS, ne mare za kršenje propisa, po principu „ja sam vlast, meni se može“.

„Kada je pre nekoliko meseci odbijena inicijativa za imenovanje parka u „Mitićevoj rupi“ na Slaviji, po Dušanu Jovanoviću, mučki ubijenom dečaku romske nacionalnosti, čije ime treba i mora da ostane upamćeno u duhu borbe protiv nasilja i diskriminacije, nije osvanula tabla u privatnoj režiji. Zakon se ne može tumačiti pojedinačno kao u slučaju onih koji su duboko podelili i razorili ovo društvo. Bacanje ovakvih tematskih „bombi“ i zagađivanje javnog prostora nije put ka revitalizaciji društva, a pogotovo ne ka njegovom ujedinjenju“, saopštile su demokrate.

Dodali su da se Demokratska stranka zalaže za upravljanje gradom u kom se procedure i zakoni moraju poštovati, u kom se svako nelegalno postupanje, posebno nelegalna gradnja koja je razorila naš grad – sankcioniše.

„Nadležni organi moraju da reaguju kada do kršenja zakona dođe. Jedino na taj način se može garantovati sigurnost i jednakost svih građana i građanki“, zaključili su iz Demokratske stranke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari