Deo pravosuđa u bankrotu: Kase ispražnjene u 15 od ukupno 16 privrednih sudova u Srbiji

Ostavite komentar


  1. I ko ce sad da plati to sto oni namerno razvlace, opet budzet bolje reci gradjani. Sve u dogovoru, jednom bolestan sudija onda tuzeni pa advokat pa tuzioci pa nije dovoljna tuzba pa svedoci i tako unedogled i niko nikad da odgovara. Sudije izabrane dozivotno pa zasto da rade!!!!!!

  2. „Kase ispražnjene u 15 od ukupno 16 privrednih sudova u Srbiji..“
    – Kaže poslovica – kako poseješ, tako i požanješ.
    – U prevodu: nagradjivanje prema rezultatima rada :))

  3. I? Sta ce sad: da menjaju zakone? A novi poslanici jos nisu seli u klupe.

  4. U pravosudju nije bilo blagostanja ni ranije. Kuburilo se sa isplatama zarada, nabavkom materijala, sećam se (2014, nije davno bilo) u Privrednom sudu u Beogradu toaleti su bili bez osnovnih stvari (sapun, toalet papir, pojedini bez lavaboa i mogućnosti za pranje ruku). Kancelarijski materijal se strogo štedeo i dobijao na potpis. Nedostajale su spajalice, heftalice, bušilice za akta i sl. Hemijske olovke su se dobijale od stranaka, sa kalendarima i papirićima za beleške (stikerima)… Dakle, ovo nije novi „bankrot“, već se pravio godinama unazad. Zapošljavanja nije bilo, osim po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima koji su se produžavali na tri, na šest meseci, kako kome… Sa druge strane, naplata sudskih taksi je bila problematična, a bilo je i drugih problema. Sistemski problem. A obaveze po sudskim presudama navedenim u tekstu, su se morale izvršavati. I i dalje moraju. Kako, videćemo.

  5. Kada nazadna vlast uništi pravosudje, onda gradjanina ne ostaje ništa drugo nego da tuže državu zbog povrede prava na sudjenje u razumnom roku. Čak i u ovim sporovima moraju da pravdu traže pred sudom u Strazburu, jer domaći sudovi neće da sankcionišu sopstvenu nestručnost, korumpiranost i paušalno donošenje presuda ili ako ne mogu da udovolje zaštićenoj stranci onda odugovlače spor u nedogled. Još jedan dokaz da čega god se dohvate nazadnjaci to propadne. Jedino im ide od “ruke” besramna propaganda kojom izludjuju nepismene i ucenjene birače!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.