Posredstvom javnih radova koje finansira Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, proteklih pet meseci grupa od 15 nekvalifikovanih radnika, zajedno sa kladovskim komunalcima čisti divlje deponije u gradu i okolini. Direktor JKP Komunalac Nikola Dumitrašković kaže da su se privremeno uposleni radnici odlično uklopili u posao.

– Posla na sanaciji ima mnogo. Pojedine deponije, kao što je ona pored gradskog groblja, čišćene su nekoliko puta, jer se građani i dalje nemarno odnose prema životnoj sredini. Na teritoriji opštine ima 48 divljih deponija koje nameravamo da uklonimo. Prema proceni na njima se nalazi 17.300 kubika otpada. U akciji Očistimo Srbiju nedavno smo dobili četiri miliona dinara kako bismo sanirali devet deponija u Kladovu i naseljima Ljubičevac, Kostol i Velesnica, ukazuje Nikola Dumitrašković.

U Smederevskoj, Sremskoj i Kosovskoj ulici, gde su se doskora nalazile divlje deponije sa kojih je uklonjeno više od hiljadu kubika otpada, kladovski komunalci postavili su table sa upozorenjem da je na ovim mestima zabranjeno dalje bacanje smeća. Koliko će građani poštovati uložen trud preostaje da se vidi, a možda će u poštovanju zabrane pomoći činjenica da je ekološka inspekcija podnela desetak prekršajnih prijava. Kazne za fizička lica kreću se od 5.000 do 25.000 dinara, a za pravna lica i preduzetnike između 50.000 i 500.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari