Desetogodišnji ugovor Fijata i države istekao prošle jeseni

Proizvodne trake ponovo pokrenute u kragujevačkom Fijatu, u kojem je od početka godine proizvedeno oko 22.000 automobila

Ostavite komentar


  1. Значи сад лапају из буџета и без уговора. Де ли да се чудимо. Неко ће једном морати да одговара за незаконито коришћење буџета као приватне „ризнице“.

  2. Kolike plate imaju inzinjeri u Fijatu, koliko menadzeri sektora, a kolike radnici?

  3. Vlada ni ne zna da je ugovor istekao jos prosle godine a ovamo premijerka daje pre nekoliko meseci izjave da ce se do kraja godine angazovati po tom pitanju. Da ne bude prekasno jer ocigledno nije dovoljno upoznata sa svojim poslom? Zbog cega Vlada pristaje na 65 % plate za vreme provedeno na prinudnom kolektivnom g.o. preko zakonske granice? Dokle povlastice ove drzave raznim svetskim koncernima? FIAT je poprilicno ulozio u tu fabriku i ne verujem da je samo nama stalo da se ista odrzi! Time Vlada pokazuje slabost i pogoduje sve vecim zahtevim suvlasnika a koji uopste nisu po zakonu jer je ugovor istekao a budzet se devastira! Ko je kriv?

  4. Meni je kao obicnom gradjaninu ova informacija odavno poznata.
    Pitanje je kako to novinari olako prihvataju i kako drzavne sluzbe krcme tesko zaradjen narodni novac.
    Sto rekao Radovan treci :“a mene boleee“

  5. „Prvorođeni“ reče pre neki dan je ugovor sa FIAT-om tajna i da zbog toga ne može da iznosi detalje istog, ali i dodade da on nije potpisao taj ugovor, a da jeste uradio bi drugačije. Ispostavilo da on (njegova vlast) ustvari već godinu dana ima mogućnost da uradi drugačije od prethodnika jer je taj ugovor istekao krajem septembra prošle godine., ali ne samo da nije uradio drugačije, već nije uradio ništa. FIAT u Srbiji blizu godinu dana radi bez ugovora i radi šta hoće. Koristi sve subvencije i privilegije koje mu pripadaju po ugovoru koji više nije na snazi, a stalno smanjuje proizvodnju i šalje radnike na plaćeno odsustvo mesecima. To jeste drugačije u odnosu na prethodnu vlast, ali neuporedivo gore i štetnije po državu.

  6. Sta vise ima da se petlja Vlada Smrdije sa privatnom firmom? jel istekao period “ sve za dzabe“, a sad malo placanja od struje do socijalnih davanja i naravno, poreza. Ako im ne odgovara dovidjenja i laku noc, sva oprema ostaje u Smrdiji, nekoga ce ponovo navuci. Stete nema

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.