Dete palo kroz prozor vrtića u Rakovici: Poslata inspekcija, iz Ministarstva poručuju da će svaki propust biti „najstrože kažnjen“

Ostavite komentar


  1. Nema šta da se istraži…svi treba da odgovaraju. A posebno vaspitačice koje su radile rad.

  2. Deca su nam najvrednija i sve mora biti prilagođeno njihovoj, pre svega, bezbednosti, a zatim i razvoju“!? Pa onda to i obezbedite! Osiguraje objekat na propisan nacin, obezbedite dovoljan broj vaspitacica. Naravno da odgovorni treba da snose krivicu, ali da li je vaspitacica kriva zasto su deca od gudinu dana na drugom spratu, a ne u prizemlju. NIsam bas najsigurniji da je ona rekla, idemo danas na drugi sprat! Svi ste u periodu kada smo bili zakljucani tokom korone, kada deca nisu mogla da idu u vrtic videli koliko je tesko „izaci na kraj“ sa jednim ili sa dva SVOJA deteta, i siguran sam da su mnogi jedva cekali da deca ponovo krenu u vrtic. E sad, stavite se u poziciju vaspitacica, kada njih dve cuvaju 30 malisana (neko je mirno dete, a neko je cigra, sve zavisno od karaktera). Svako to dete treba presvici bar po jednom. Reci cete, pa to joj je posao, ali jednostavno nije moguce korektno obavljati taj posao jer je fizicki neizvodljivo da u svakom momentu budes maksimalno fokusitan na 30 malisana. Poenta je da je napravljen prospust na vise nivoa, vejrovatno prvo od drzave i ministarstva sto je vrtic prihvacen, ada nije obezbedjen, zatim , od strane odgovornih koji su dozvilili da deca tog uzrasta idu na drugi sprat, pa do psotavljanja stola pored prozora, koji svakako ne sme biti otvoren, ako nije obezbedjen resetkama (ili ako je otvoren bar da bude na kant). Naravno, uvek se moze desiti i neodgovornos i nemarnos vaspitaca, ali se i njima moraju obezbediti uslovi, a sve u cilju zastite i razvoja dece.

  3. Svi prozori u vrticu izlaze na terase…
    Dete je mogli samo sa terase da padne, naravno posto je vaspitacica zaboravila da zatvori vrata…

  4. Moja cerka je vaspitavica…
    Ima 36 malisana od 3 god.
    Neka je Bog u pomoci jer od ministarstva je nema….
    I da ima 3 para ociju i 10 ruku malo je za toliku dečicu…
    Pa majke cuvaju svoje dvoje pa se dogadjaju da padnu povrede se i sl.
    A vaspitacice sa tolikom decom je najlakse osuditi…
    Riba smrdi od glave..

  5. Pošto vaspitačice rade u neuslovima koje im obezbeđuje država, sa decom koju pretežno vaspitavaju Zadruga tj gledaoci takvog programa i sve to za novac za koji ja ne bih ni otišao svaki dan do posla, a kamoli nešto radio, treba da kolektivno štrajkuju jedno mesec dana, pa da naučite svi da poštujete nekog ko svaki osam do deset sati trpi ono što vi roditelji ne možete da izdržite ni par sati posle posla, nego prosledite decu u igraonice, boravke i slično.

  6. Ambrozija ispred samog obdanista,u dvoristu,umesto trave,Sljunak,kamencici,Dovoljno receno o kakvom obdanistu se radi.Novo,skoro otvoreno.Malisanu i njegovoj mami,zelim brz oporavak i izlazak iz bolnice

  7. Taj vrtić je u kući koja je nelegalno sagrađena, kako je država zakupila kuću koja treba po zakonu da se ruši i predmet je krivičnog dela…. Roditelji su tu pisali peticije ali ništa država nije preduzela, da li treba da neko ne daj Bože pogine pa da se nešto preduzme !!!!!!!

  8. Nadam se da ce se dete brzo oporaviti.
    Ovo je sve posledica bahatosti i nepostojanja zakona, inspekcije i na kraju krajeva drzave. Bahati „sposobni“ privatnici rade sta i kako hoce, a ovo jadno dete i na kraju krajeva i vaspitacica u cijoj smeni se ovo dogodilo su zrtve istih.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.