Devojka prva doplivala do krsta: Proslava praznika Bogojavljenja u Sremskoj Kamenici (VIDEO) 1Foto: Ž. B.

Devetnaestogodišnja Marija Stanić pobednica je plivanja za Časni krst u Sremskoj Kamenici povodom praznika Bogojavljenja. Plivanje se tradicionalno organizuje na obali Dunava u blizini Kameničkog parka.

Plivalo je stotinjak osoba, većinom muškaraca, među kojima se našao i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Stanić je studentkinja i jedna od pet žena koja je ove godine plivala za Časni krst, a ovo joj je bio prvi put da se takmiči. Studira na Medicinskom fakultetu i bavi se plivanjem već 14 godina.

Događaju su prisustvovali su zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac, kao i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Dina Vučinić.

Devojka prva doplivala do krsta: Proslava praznika Bogojavljenja u Sremskoj Kamenici (VIDEO) 2
Foto: Grad Novi Sad

„Drago mi je što smo se nakon dve godine pauze ponovo okupili na sada već tradicionalnom mestu u Sremskoj Kamenici na Dunavu gde je održano plivanje za časni krst. Takođe, raduje me što je i ove godine izuzetno veliki odziv građana za učešće u ovom događaju. Danas je ukupno 100 hrabrih i časnih plivača, od kojih i pet dama zaplivalo Dunavom, a jedan od učesnika bio je i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji učestvuje u ovom nadmetanju kao plivač i kao organizator događaja. Plivači su pokazali svoju hrabrost i vitešvo i to kako se na ovaj način čuva naša tradicija, vera i običaji na koje smo posebno ponosni“, rekao je Igor Crnobarac i dodao da je zahvaljujući izuzetno dobroj saradnji policije, vojske, žandarmerije, crkve i gradske uprave događaj uspešno organizovan.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari