Student ekonomije prvi doplivao do Bogojavljenskog krsta u Nišu 1Foto: opština Medijana

Ilija Kocić, brucoš na Ekonomskom fakultetu u Nišu, prvi je danas u otvorenom bazenu, u parku Čair, doplivao do Časnog krsta i poneo titulu „Bogojavljenskog viteza“.

Plivanje 19. januara, na Bogojavljenje tradicionalno organizuje opština Medijana, a ove godine se nadmetalo 20 plivača, umesto uobičajenih 19. Izuzetak je napravljen jer je plivala i Nišljka Violeta Đorić.

„Sanjao sam još kao mali da jednog dana osvojim Časni krst. Ovu pobedu ću da posvetim mojoj porodici, posebno mami, koja nije znala da ću danas da se takmičim“, rekao je pobednik.

Devetnaestogodišnji mladić je priznao da je voda bila hladnija, nego što je očekivao.

„Bilo mi je strašno hladno kad sam ušao u bazen, mnogo hladnije nego što sam mislio da će biti. Međutim, toliko sam želeo da se plivam za Časni krst, tako da mi hladnoća nije smetala“, kazao je on.

Kocić se bavi plivanjem od svoje četvrte godine, ali je, kako je sam rekao, prvi put plivao u hladnoj vodi tokom zime.

Osvajač Bogojavljenskog krsta dobio je novčanu nagradu od 30.000 dinara, lovorov venac i zlatni lanac sa priveskom.

Predsednik opštine Medijana Nebojša Kocić napomenuo je da ove godine bilo izuzetno interesovanje za osvajanje Bogojavljenjskog krsta.

„Dopustili smo da pliva i jedina dama, koja je imala hrabrost da stoji rame u rame sa ostalim plivačima. Ona je moralni pobednik i dobiće poseban poklom“, rekao je on.

Jedina takmičarka, koja inače ima 50 godina, kazala je da je „samo učešće za nju velika pobeda“.

„Nisam se nikada bavila plivanjem, niti sam se sad nešto pripremala. Samo sam sebe psihičli pripremala da to mogu“, rekla je ona.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari