Dimić: Za obezbeđenje Kalemegdana cena povećana 50 odsto 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MIŠKOV

Odbornik Stranke slobode i pravde u Skupštini Beograda Marko Dimić saopštio je da će grad kompaniji „Dobergard“ za koju kaže da je bliska vlasti, plaćati 50 odsto veću cenu za posao fizičkog obezbeđenja i protivpožarne zaštite Beogradske tvrđave.T a firma ponovo je dobila taj posao nakon postupka javne nabavke koji je trajao neverovatnih 450 dana, kaže Dimić.

„Iste ove usluge su za 2021. godinu naplaćene 47 miliona dinara, a sada ih grupa firmi sa ‘Dobergardom’ naplaćuje preko 70 miliona dinara što je preko procenjene vrednosti nabavke“, istakao je odbornik Marko Dimić iz Stranke slobode i pravde i postavio pitanje „čime se pravda ovoliko povećanje cene usluge koje na kraju plaćaju Beograđani“.

„Dobergard“ je samo u 2021. godine od GSP, Štark Arene, Javnog osvetljenja, Gradskog zelenila, Beogradske tvrđave i Gradske uprave grada Beograda dobio poslove čija ukupna vrednost iznosi pet miliona evra, podsetio je Dimić i naglasio da Beograđani nisu zaboravili da je baš ova firma čuvala „Gorana Vesića od građana na javnoj raspravi za metro i tako praktično onemogućio da se ulože svi prigovori na taj projekat.“ „Ovo je samo još jedan dokaz da dolazak Aleksandra Šapića nije doneo ništa novo, jer se novac Beograđana u netransparentnim postupcima i dalje dodeljuje istim kompanijama bez obzira što su ih pojedini mediji povezivali i sa ozloglašenim klanom Veljka Belivuka, kao što je to slučaj sa ‘Dobergardom'“, istakao je odbornik Dimić i zaključio da je u beogradskoj vlasti došlo samo da zamene imena, umesto Vesića sada je Šapić, dok je sve ostalo politika kontinuiteta SNS vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari