Direktor škole u Omoljici: Nisam bio razrešen zbog udžbenika Fondacije “Alek Kavčić” 1Foto: Printscreen N1

Vladimir Ristić, v. d. direktora OŠ „Dositej Obradović“ u Omoljici demantovao je navode koji su se pojavili na društvenim mrežama da je bio razrešen dužnosti direktora zato što su đaci te osmoletke koristili udžbenike Fondacije “Alek Kavčić”.

“Tačno je da je Nastavničko veće škole u Omoljici, izabralo udžbenike Fondacije „Alek Kavčić“ za tekuću školsku godinu, ali iste udžbenike, na zadovoljstvo učenika, nastavnika i roditelja koriste još dve osnovne škole na teritoriji Grada

Pančeva i, koliko je meni poznato, još mnoge u Srbiji.

S obzirom na to da nije bilo nikakvih pritisaka ni na jednu od tih škola, te da je gradonačelnik Pančeva sa razumevanjem saslušao ideju da i Grad Pančevo obezbedi besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola, smatram da je potpuno neosnovano povezivanje Fondacije „Alek Kavčić“ sa mojim privremenim prekidom u rukovođenju školom”, naveo je Ristić u saopštenju, dodajući da je siguran da su besplatni udžbenici Fondacije bili jedan od razloga zbog kojih je dobio masovnu podršku učenika, nastavnika i roditelja.

Ristić je, podsetimo, prethodnih dana bio u žiži javnosti jer nije izabran za direktora škole u trećem mandatu, zbog čega većina učenika te osmoletke dva dana nije pohađala nastavu.

Nakon protesta učenika, njihovih roditelja i zaposlenih u OŠ” Dositej Obradović” imenovan je za vršioca dužnosti direktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari