Vladimir Ristić imenovan za v.d. direktora OŠ "Dositej Obradović" u Omoljici 1Foto: Printscreen N1

Vladimir Ristić imenovan je za vršioca dužnosti direktora OŠ „Dositej Obradović“ u Omoljici, potvrđeno je Danasu u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje.

 

„Nakon primljenog obaveštenja o ostavci v.d. direktora OŠ „Dositej Obradović“ u Omoljici i predloga za imenovanje novog v.d. direktora od strane Školskog odbora, za v.d. direktora imenovan je Vladimir Ristić, koji će ovu dužnost obavljati do imenovanja direktora po sprovedenom konkursu, a najduže šest meseci“, navedeno je u pisanom odgovoru redakciji Danasa koji je potpisao pokrajinski sekretar za obrazanje Žolt Sakalaš.

Upravo on prethodno nije dao saglasnost da Ristić dobije treći mandat direktora omoljičke osmoletke, zbog toga što tokom prethodna dva mandata nije stekao licencu.

Ristić je, podsetimo, na konkursu za izbor direktora dobio podršku i Nastavničkog veća i Školskog odbora, a nakon mišljenja pokrajinskog sekretara koji je bio protiv, imenovana je v.d. direktorka Danijela Ivanovski, dok je ministar prosvete naložio ponavljanje konkursa.

Zbog toga je početkom nedelje održan protest učenika, njihovih roditelja i zaposlenih u OŠ „Dositej Obradović“, a većina đaka dva dana nije išla na nastavu.

Posle toga v.d. direktorka je podnela ostavku, a gradonačenik Pančeva pojavio se u školi i na sastanku sa zaposlenima rekao da će predložiti da za vršioca dužnosti bude izabran Vladimir Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari