Direktori dve niške gimnazije: Školsko dvorište više neće više biti parking 1Foto: V.Torović

Deo dvorišta dve najstarije gimnazije u Nišu, „Stevana Sremca“ i „Bore Stankovića“, u toku zimskih meseci je pretvoreno u parkig za vozila, ali direktori najavljuju da će taj problem da reše da bi kad vreme otopli đaci mogli časove fizičkog nesmetano da održavaju napolju.

Deo dvorišta, odnosno jedan od košarkaških terena je u trenutku kad je bila novinarka Danasa zaista je bio prepun parkiranih vozila. Drugi košarkaški teren je bio slobodan.

Direktor Gimnazije „Bora Stanković“ Nenad Stefanović kaže da je tačno da se u školskom dvorištu parkira veći broj automobila od predviđenog broja.

„Problem je što se u dvorištu parkiraju i naši đaci koji u školu dolaze kolima. Čim neki profesor ili neko od zaposlenih zaboravi da zatvori kapiju oni uđu kolima, zauzmu mesto profesorima ili odu da se parkiraju na teren. Takvu  praksu ćemo morati da prekinemo“, objašnjava on.

Stefanović dodaje da parkirana vozila nisu pravila veće probleme tokom zime, ali da će sada instistirati da nijedan automobil ne bude na sportskim terenima.

Direktorka Gimnazije „Stevan Sremac“ Jelena Milošević kaže da će u dogovoru sa kolegom Stefanovićem da reši problem parkiranih vozila u školskom dvorištu.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući vama, našim čitaocima. Pozvali smo vas da nam šaljete priče i budete reporteri Danasa, hvala vam na poverenju i hvala vam što jeste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari