Učenici niške gimnazije „Stevan Sremac“ prikupljaju novac za lečenje Marine Đorđević 1Foto: Gimnazija Stevan Sremac u Nišu

Učenici Prve niške gimnazije „Stevan Sremac” u toku ove sedmice učestvuju u sportskim takmičenjima humanitarnog karaktera, objavila je ta gimnazija.

„Humanitarnu sportsku nedelju u kojoj se u fudbalu nadmeću ekipe svih razreda, kao i njihovi profesori, pod nazivom ’Golovima do zdravlja’, organizuje učenički parlament na inicijativu učenika gimnazije. Novac koji se prikupi tokom turnira biće usmeren kao pomoć za lečenje naše sugrađanke Marine Đorđević“, kažu u ovoj školi.

U gimnaziji kažu da „u prvom kolu takmičenja učestvuje osamnaest ekipa, a se utakmice igraju tokom časova fizičkog vaspitanja, kao i nakon nastave na terenima u školskom dvorištu“.

Učenici niške gimnazije „Stevan Sremac“ prikupljaju novac za lečenje Marine Đorđević 2
Foto: Gimnazija Stevan Stemac u Nišu

Drugo kolo takmičenja igra se sutra, a zatim će uslediti treće kolo, polufinale i finale, u četvrtak i petak, kada se turnir završava.

„Kruna ovih sportskih dešavanja u najstarijoj niškoj gimnaziji je humanost, po kojoj su njeni parlamentarci već dobro poznati. Svi učesnici takmičenja daju kao kotizaciju po 200 dinara, a ostali učenici, koji su u publici, kao i profesori, mogu da doniraju novac do kraja turnira u skladu sa svojim mogućnostima“, navode u školi.

Marina Đorđević (19) iz Niša boluje od akutne limfoblastne leukemije i primorana je da pomoć potraži van granica Srbije radi presađivanja koštane srži.

Marinini prijatelji su, inače, već organizovali više humanitranih bazara i akcija. U tim humanitarnim akcijama učestvovali su učenici i studenti više niških škola i fakulteta, a novac je prikupljan i na koncertima i književnim večerima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari