Direktori škola traže od nastavnika da vode đake na vojnu paradu

Kragujevački prosvetari negoduju zbog naloga

Ostavite komentar


  1. Evo iz prve ruke, imala sam uvid u taj mejl. Nastavnicima nije naredjeno da idu vec je na dobrovoljnoj bazi, ko hoce da se prijavi i u dopisu se nigde ne spominje predsednik.

  2. Професор сам и једино спорно што видим овдје јесте што се дјеци не могу наметати обавезе за вријеме распуста.Школе су увијек биле дужне обезбиједити да дјеца прате догађаје који су од значаја за земљу.

  3. Srbija se nikad nije odmakla od autokratije, zato smo tu gde smo. Deca moraju na vojnu paradu umesto da idu na izlet ili na druzenje.

  4. Sa malom decom po najvećoj vrućini džodžati za paradu. Ni mrtva.
    Nas su terali da vodimo đake na Slobina „dešavanja naroda“, ja kažem deci da ponesu kintu, zbrišemo sa skupa i idemo u bioskop. Kad me pitaju ( srednjoškolci) zašto, ja kažem odgovorna sam za vašu sigurnost i mentalnu dobrobit dok ste kod mene na času. A sad svi marš u Kinoteku.

  5. Komunizam u doba AV jači nego Titov. I to onaj u najgorem obliku. Još kada nam ga začine braća Kinezi (a sve ide u tom pravcu) možemo se svi pokupiti iz Srbije pa nek vodja vlada nad onima što će se skupiti pod šljivu!

  6. Mi smo kao osnovci isli svake godine u kasarnu „Radomir Putnik“ za dan JNA nosili vojnicima cestitke, i za 21. oktobar Veliki skolski cas je biolo obavezano da se prisustvuje. Pa sta nam fali. Da li je bolje to ili da dodje ekskurzija u Kragujevac iz nekog drugog grada i kaze uciteljica deci kad izadju iz tc Plaza da dodju svi do nje da se slikaju ispred njihove glavne destinacije. Sramota i bruka za prosvetu. I posle ih ne postuju djaci. Pa ko ih je naucio nekim vrednostima?

  7. Nije loše da deca vide vojnu silu svoje zemlje.
    Pitanje je kako će povući decu sa raspusta.
    Očigledno je da ideja dolazi od nekog ko ni za raspust nije čuo.

  8. Nesto Vam smeta moj komentar?
    Pitao sam, kako ce AV da bude na dva mesta u isto vreme? Ili Vi to ne smete ili necete da pitate?

  9. Sramota. Nama su za vreme Tita davali zastavice i morali smo da izađemo i dočekamo ga. Koji je ovo vek i demokratija? Zašto raditi tako nešto i čemu bilo kakve parade?

  10. To je praksa koja traje godinama i u skoro svim lokalnim samoupravama…kada su u pitanju vaznije manifestacija,na kojima se pijavlhuje „vodja“.

  11. Колико крагујевачких просветара негодује због препоруке да деца организовано оду на ту ‘параду’?
    Да је среће као што није, тамо би их водили родитељи.

  12. Osnovna i Srednja se pišu velikim slovom,to novinaru i uredniku jedne kolumne ne sme da promakne

Ostavite komentar


Društvo

Legija izašao iz kuće i predao se nakon 14 meseci skrivanja: Kako je Danas pre 20 godina izveštavao o potezu Milorada Ulemeka? 10

Legija izašao iz kuće i predao se nakon 14 meseci skrivanja: Kako je Danas pre 20 godina izveštavao o potezu Milorada Ulemeka?

“Misterija oko dobrovoljne predaje Milorada Lukovića Ulemeka Legije”, glavni je tekst lista Danas od pre 20 godina u prvom izdanju posle praznika. Nakon 14 meseci skrivanja, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO) i pripadnik Srpske dobrovoljačke garde (SDG) predao se nadležnim organima u toku praznika, 2. maja 2004. godine.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.