Direktori škola u Južnoj Bačkoj dobili mejlove o postavljenim bombama: Kontradiverzioni pregledi još traju, učenici na onlajnu 1Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

„U nekim školama u kojima je kontradiverzioni pregled završen, učenici se su vratili na nastavu, ali u većini škola nisu“, rekao je za Danas načelnik školske uprave za Južnobački okrug Milan Grujin.

Prema njegovim rečima, kontradiverzioni pregledi su i dalje u toku i na terenu je SUP, a škole su na onlajn modelu dok se situacija na razreši i dok ne bude sigurno da su škole bezbedne za nastavu.

„Odluka o onlajn nastavi se ne donosi pojedinčno, stoga je to rešenje u ovom trenutnku, tamo gde ozbiljna pretnja postoji, a sve ostalo vraćamo u normalu“, dodao je Grujin.

Noćas je na adrese elektronske pošte 135 osnovnih škola u Južnobačkom okrugu stigla pretnja bombama. Mejl besmislenog sadržaja, koje je objavio 021.rs, poslato je na adrese elektronske pošte direktora škola, u 4 sata ujutru.

„Mrzimo ljudsko društvo i mrzimo da budemo deo njega! Mrzimo besmislenost ljudskog života! Mrzimo baš ovaj život! Vidimo samo jedan način da to opravdamo: uništiti što više ljudskih čestica komposta. To je jedina ispravna i vredna stvar koju svako od nas može da uradi u životu, jedini način na koji možemo da se opravdamo, jedini način na koji možemo da učinimo svet boljim mestom. Put ljudskog opstanka i samousavršavanja je pogrešan, vodi u ćorsokak, u uništenje svega drugog, svega stvarno živog. Evolve! Shvatite, konačno, svoje pravo značenje i mesto u ovom svetu! Shvatite da ste vi tu suvišni, vi ste genetsko đubre koje ne bi trebalo da bude, đubre stvoreno slučajno kao rezultat evolucione greške, đubre koje treba uništiti“, navodi se u mejlu.

Škole u Južnoj Bačkoj nisu danas jedine na tapetu. Kako je Danas već pisao, dojave su stigle i školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlastonicu, Lebanu i Kuršumliji.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari