Direktorka Batuta: Testirano više od 2.300 zdravstvenih radnika, na virus pozitivno 260

Ostavite komentar


  1. Koliko ima lekara da se šetkaju po raznim televizijama, koliko u Ministarstvu zdravlja i raznim državnim institucijama, koji ništa ne rade? Zašto sve njih ne rasporede privremeno u korona-bolnice, da pomognu kolegama koji izgiboše od posla? Zašto im se SVIMA ne uvede radna obaveza?

  2. Batut ima i Direktorku? Svaka cast, svi zdravstveni radnici bi trebali bar jednom nedeljno da se testiraju

    1. Prvi put sam dotičnu direktorku video na KZN 01.04.2020 i tada je doslovce rekla:“ prenos korona virusa s pacijenta na zdravstvene radnika, sveden na minimum“ Za sada je 260 zdravstvenih radnika zaraženo, koliko bi bilo zaraženih, da mere prenosa s pacijenta na zdravstvene radnike nisu svedene na minimum? PS onomad je njena zamenica dr Darija Kisic rekla:“ u Srbiji je zaraženo ukupno 160 zdravstvenih radnika“ tog trenutka je samo na Dedinju, Nišu i GAK-u bilo zaraženo 166 zdravstvenih radnika! Zašto se prenose, da budem blag sa rečima, netačne informacije? Od najodgovornijih lica u državi, građanani/ke Srbije, dobijaju netačne informacije?! Treba sakupljati sve ono što su najodgovorniji u državi izjavljivali, pa kad ovo ludilo prođe, sve njih preispitati i ako se dokaže da su svesno ili pod nečijim pritiskom, davali lažne informacije, svima suditi po zakonu RS!

  3. To onim kineskim testovima sa 50% pouzdanosti? Gde je 50 miliona maski koje je Vucic pomenuo?

  4. Pa nisam ich ja zarazio dok sam setao Kosutnjakom. Vi kao vodite racuna ? Pa kako su se onda zarazili kada ste vodili racuna ?

  5. Odgovorni niti smeju, niti mogu puno ljudi da testiraju, jer ako nađu na primer 7 do 8 hiljade pozitivnih (što je realno očekivati) iako od njih većina i nema znakove bolesti, onda oni moraju svi u bolnice, (nema kod kuće), i ko to može da prihvati , opsluži i održi. Traži se odgovor na ovo pitanje.

  6. Do juče je, prema zvaničnim podacim, ukupno testirano u Srbiji oko 9.600 ljudi. Ako su od tog broja njih 2.300, dakle skoro 1/4, zdravstveni radnici, to znači da sistem jedva uspeva da testira one baš najugroženije, a to su zdravrstveni radnici, a sveukupno se u Srbiji testira porazno mali broj ljudi!
    Ali barem to iskreno kažite: nemamo dovoljno testova, mogućnosti su nam vrlo slabe, sistem je praktično pukao i to je to. A sve strožije, sve besmislenije i sve paničnije mere koje uvodimo nisu zbog „nedsciplinovanih građana“, nego prosto zato što više ne znamo šta bismo još mogli da uradimo!

  7. Tacna vest je vest je da je vise od 2300 zdravstvenih radnika testirano ali da od toga 1000 testova jos nema rezultat. Tacno je da oko 1340 testova sa rezultatom pokazuje da je zarazeno 260 zdravstvenih radnika. Znaci, svaki peti!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.