Disidenti protiv zapada

Ljudi, reči

Ostavite komentar


  1. Milovanov sin Aleksa,do tancina navodi imena i prezimena poljskih,ruskih,ceskih disidenata ,ujedno tvrdi da ih je bilo i u Jugoslaviji. Tu nema prezimena i imena. Zasto,zato sto ih nije ni bilo. Prvi i poslednji, disident bio je njegov otac Milovan Djilas,koji je najavio propast komunizma,na celu s SSSR om,u trenutku kada je bio najmocniji.Obavezna literarura MOJI RAZGOVORI S STALJINOM.
    Tito i Kardelj uplaseni za svoje pozicije,prvo su sklonili Djilasa a nesto kasnije Rankovica,tako je poceo neposten raspad Jugoslavije ,koju su partizani golom silom oteli od Karadjordjevica.

  2. To je sve jako lepo, ali autor potpuno gubi iz vida da su svi ti famozni ‘disidenti’, jednom kada je Komunizam propao, … potpuno nestali sa disidentske (i intelektualne) scene.
    Zar je umesto bogomdanog principa odbrane ljudskih prava i sloboda izrazavanja, koji kao osnovna civilizacijska vrednost, traju kroz vreme i drustvneno-politicke sisteme, sve sto je ostalo ovim, od G. Alekseja poimence nabrojanim ‘antikomunistickim snajperistima’, jeste rusenje (vec polumrtvog) Komunizma nakon cega su ‘penzionisani’, posle uspesno obavljenog ‘zadatka’?!
    Tako, po G. Alekseju, imamo spisak lepih istocnoevropskih imena
    i prezimena najvecih komunistickih ‘luzera’ kojima je pad Komunizma u pravom smislu bio i najveca zivotna tragedija, jer im je zivot potpuno izgubio smisao i namenu. … Stigli su nesretnici, konacno, na Planetu superiorne i nadmocne ‘Zapadne Demokratije’ na kojoj su zacutali, nemajuci sta da rade ili kazu, osim da joj se mole jos jednom uvoznom totlitarnom (ovoga puta trzisno-liberalno kapitalistickom) sistemu?!
    Od slavljenih disidenata, postali su sopstvena suprotnost …
    (A G. Alekseju, predlog za dalje razmisljanje, i mozda novi clanak:
    Kako to da su danasnji duhovni izdanci gorepobrojanih ‘disidenata’, upravo oni koji nemilosrdno ‘ubacuju klipove u tockove (briselskog, demokratskog) progresa’ i to uz ogromnu izbornu i politicku podrsku svojih nepocudnih gradjanskih masa?! Zar nisu nista naucili u Komunizmu? Za je to njihova zahvalnost, nemilosrdna upotreba demokratskih principa protiv onih koji su ih stvorili?!)

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.