Đaci u Kikindi uče o solarnoj energiji 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj “Banat“ iz Zrenjanina, u saradnji sa nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju GIZ i gradom Kikinda organizovao je predavanje o solarnoj energiji za đake.

Predavanje na temu “Solarna energija, sadašnjost i budućnost energetike“ održano je u Tehničkoj školi u Kikindi a uslediće predavanja i za đake drugih škola.

Kako je navedeno tom prilikom, predavanja u srednjim školama održavaju se na području regiona kako bi se mladim ljudima, budućim inženjerima informatike, energetike, elektrotehnike i mašinstva, skrenula pažnja na upotrebu obnovljivih izvora energije.

Predavanja se održavaju sa posebnim akcentom na sam pristup kupac i proizvođač, koji je trenutno vrlo aktuelan kod nas. Naša zemlja ima ogroman potencijal kada se radi o skladištenju i proizvodnji obnovljivih izvora energije, ali i dalje zavisi od uvoza fosilnih goriva i to je ono na’ čemu radimo“, izjavio je Branislav Milosav,iz Regionalne agencije “Banat“ iz Zrenjanina.

Predavanje o solarnoj energiji, uštedama i koristima nedavno je u Kikindi održano za sva javna preduzeća i ustanove javnog karaktera. koje su veliki potrošači električne energije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari