DJB: Vlast da prestane da maltretira školarce najavama obaveznog testiranja 1Foto: Beta/Saša Đorđević

Pokret „Dosta je bilo“ (DJB) ocenio je danas da vlast treba da predstane da „maltretira“ školsku decu najavama o obaveznom testiranju protiv korona virusa i prelasku na onlajn nastavu.

Kako se navodi u saopštenju, vlast se na to odlučila suočena s „velikim otporom“ uvođenju kovid propusnica i obaveznoj vakcinaciji, pa želi da ostavi utisak da nešto radi na suzbijanju korona virusa.

„DJB upozorava vlast da se više ne igra s budućnošću naše dece koja su već nepovratno izgubila godinu i po dana redovnog školovanja i preko potrebne socijalizacije. Školska deca su najotpornija na koronavirus i u slučaju zaražavanja imaju izuzetno blage simptome, a rizik od komplikacija je zanemarljivo mali i odnosi se samo na već imunokompromitovanu decu za koju je jedino i potrebno osmisliti posebne mere zaštite“, navela je ta organizacija.

DJB je ocenio da bi obavezno testiranje školaraca dovelo do panike u javnosti a da bi školska godina ponovo bila poremećena i izgubljena.

„Sva deca koja nemaju nikakve simptome treba redovno da pohađaju nastavu, a u slučaju pojave simptoma treba da ostanu kod kuće – baš kao što je to od pamtiveka bila praksa u našem školstvu“, smatra taj pokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari