Đerlek: Ako nastavimo sa neodgovornim ponašanjem, novi talas korone će doći i pre jeseni

Ostavite komentar


  1. A ko određuje kako da se građani ponašaju? Da li građani ili ministarstvo i famozni krizni štab? Nismo mi sami odbacili mere, već nam je to ponuđeno na tanjiru, pa kako kome odgovara. Nema maski u supermarketima, nema u tržnim centrima, na koncertima, u pozorištu ih masovno skidaju kad se ugasi svetlo. Nema kontrole i nema razrađenog načina da se uvede red. U Francuskoj je i dalje policijski čas, a kod nas po celu noć partijanje i ludilo. A kad počne pravo ludilo opet će biti krivi građani.

  2. Zašto prećutno dozvoljavate da se maske ne koriste u zatvorenim prostorim; zašto su dopušteni festivali gde se okupljaju mladi koji ne žele da se vakcinišu; zašto ste dopustili veselja sa stotinama gostiju? Pa vi se ponašete kao da epidemija više ne postoji. A onda će za mesec dana opet biti krivi neodgovorni građani. Većina ovog naroda, nažalost, nema razvijenu svest o odgovornosti. A šta čini država? Sve dopušta. Zbogom pameti.

  3. A, što to ne kaže drugarima političarima? Zašto su popustili mere opreza do toga da skoro uopšte nema nikakvih mera opreza: sportski događaji puni navijača, okupljanja, letovanja, gužve u kafićima i diskotekama… a na jesen deca da uče po 30 minuta čas, da se preskače gradivo, da ovu generaciju letovanje, zabava i navijanje košta znanja i stručnosti. Oni će nam kasnije i državu voditi. Ali ko još razmišlja o 10-20 godina unapred… Naša se strategija svodi na trenutno daj šta daš!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.