Đerlek: Uskoro pravilnik po kome će doktori dobijati platu u zavisnosti od toga koliko rade

Ostavite komentar


  1. Očigledno se država okomila na lekare koji rade najhumaniji i najodgovorniji posao. Šta je sa zaposlenima u državnim organima, ko ceni njihove rezuletate i zašto se kod njih primenjuje pravili „radio ne radio svira ti radio“. Uzgred, nemogu operacije ili lekarski pregled da se meri po broju već po komplikovanosti. Taj pravilnik će dodatno da uruši i ovako urušen zdrasvstveni sistem.

  2. To je trebalo odavno uvesti. Vecina lekara vise radi kod privatnika nego u drzavnoj ustanovi gde prima platu.

  3. Ponovo se kontroliše broj pregleda, a šta je sa kvalitetom? Hoće li lekari, koji godinama rade više pregleda od predviđenog, dobijati veću platu? Toliko je administrativnih obaveza nametnuto lekaru, te nema vremena da pita pacijenta kako se oseća, da ga pogleda u oči kao čoveka. Važan je samo broj.

  4. To možda može u kliničkim centrima. Šta je sa malim bolnicama? Trebalo bi da se otimamo ko će da pregleda ili operiše pacijenta, jel? Pacijent na kraju krajeva ima pravo da bira ko će da ga operiše (osim u hitnim stanjima).Šta je sa mladim hirurzima, ortopedima, ginekolozima koji još nisu stekli ime i nemaju dovoljan broj pacijenata? Koliku će platu da primaju? Vi baš hoćete da i ovo malo specijalista što je ostalo ode iz ove bedne i ponižene zemlje?! Samo tako nastavite, svaka čast!

  5. Najvece dostignuce nove ministarke i ovog nalickanog ce biti jos vise odlazaka medicinskog osoblja,od lekara padalje.

  6. Da li će se računati i broj intraoperativnih i postoperativnih komplikacija? Da li će se to odbijati od plate? Ako bi se to uvelo, mnogi bi bili u minusu.
    Broj pregleda je samo broj. Ko će procenjivati kvalitet pregleda, dijagnoze i lečenja.
    Vidi se da Ministarka nije radila van Klinike i da nije upoznata sa surovom realnošću u bolnicama i domovima zdravlja.

  7. Super, to znaci da ce biti placena sva dezurstva posto se vec 23 godine placa samo 40 sati iako dezuramo i po 80 i vise a slobodne dane nemoguce je iskoristiti jer nema ko da radi. I da ce nas “ heroje kovida“ ovako nagraditi kad se dezuralo u maticnim kucama i kovid odeljenjima i preko 100 sati mesecno, i kad je i po godine bilo zabranjeno koristiti godisnje odmore. I kad je umrlo mnogo nasih kolega. Ocito neko smatra da nema medicine van hirurgije. Da li se oglasava Lekarska komora ili treba da poveca clanarinu?

  8. Iskreno cestitam ministarki pravosudja na usvojenom setu zakona iz te oblasti koji obuhvataju i znacajno povecanje plata zaposlenim u tom sektoru. Radili ljudi od kuce tokom kovida, efikasni u svom poslu. Bez ikakvog sarkazma, zaista joj cestitam

  9. I sa ovim će biti kao i sa neuspelim sistemom zakazivanja pregleda – pašće nakom mesec ili dva! A korumpirani sistem koji je inače na kolenima , pripašće skroz i skoro svi lekari koji ne uzimaju koverte će otići! I ostaće da nas leče oni sa SNS akademije i slični. Dolazi vreme kada ni one iz vlasti neće imati ko da leči uspešno. Neće imati ko.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.