Đilasu najvrednija imovina, Šapić sa najviše primanja 1Foto: beogradodlucuje.rs

KRIK otkriva imovinu prvih na listama za beogradske izbore, a po njoj najviše kvadrata ima Dragan Đilas, a oni su i najvredniji.

Ipak, i prosek vlasništva drugih kandidata za gradonačelnika nije zanemarljiv, kao ni njihova mesečna primanja. Aleksandar Šapić vodi po mesečnim primanjima, koji premašuju 230.000 dinara.

Barem na papiru, Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike ima jedan od „najtanjih“ profila kada je imovina, kvadratura i plata u pitanju. Dobrica Veselinović iz Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ nema primanja, ali ima nekretnine u vrednosti od 355 kvadrata. Luka Maksimović po bazi zarađuje mesečno 3.000 dinara, a bez primanja je i Vojin Biljjić iz Dosta je bilo.

Vojislav Šešelj ima više od 500 kvadrata u posedu, a prvi na listi SNS Zoran Radojičić ima imovinu koja je upola manje kvadrature od Šešeljeve, ali vredi gotovo isto.

Imovina političara i njihovi profili mogu da se pogledaju na sajtu Krika.

„Na beogradskim izborima gradonačelnik se ne bira direktno, već se glasa za stranačke liste i zbog toga su novinari KRIK-a istraživali ljude koji se nalaze na prvom mestu ovih lista“, kažu iz KRIK. „KRIK objavljuje profile Zorana Radojičića, Dragana Đilasa, Aleksandra Šapića, Vesne Rakić Vodinelić, Vojina Biljića, Dobrice Veselinovića i Miloša Jovanovića. Ranije objavljeni profili – Aleksandra Antića, Vojislava Šešelja i Luke Maksimovića su ažurirani.
Čitaoci će ovoj bazi moći da saznaju detalje o njihovim stanovima, kućama, automobilima i kompanijama, kao i informacije o tome kako su ih stekli. Profili opisuju i njihove najbliže poslovne saradnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari