Žo Vilfred Conga osvojio je u nedelju prvu ATP titulu u karijeri pošto je u finalu turnira u Bangkoku savladao najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića sa 2:0 u setovima (7:6, 6:4). Francuski igrač je, na ovaj način, uspeo da se „osveti“ Đokoviću za poraz u finalu Australijan opena početkom godine.

U prvom setu se vodila velika borba za svaki poen. Ovaj period igre obeležio je, ipak, detalj iz 7. gema kada se Đoković (do tog trenutka imao brejk prednosti i vodio sa 4:2) povredio udarivši se slučajno reketom po licu. Nakon ukazane lekarske pomoći, Conga je iskoristio očiglednu dekoncentrisanost srpskog igrača, napravio ri-brejk, a kasnije osvojio set u taj-brejku.

U nastavku Đoković je uspevao da odoli sjajnim napadima Francuza ali samo do 9. gema kada je Conga napravio drugi brejk u meču, poveo sa 5:4 i imao otvoren put ka prvom trijumfu. Beograđanin je u, ispostaviće se, poslednjem gemu u meču pružio dobar otpor protivniku, imao nekoliko prilika za preokret, ali je Conga ipak izdržao pritisak i osvojio prvi turnir u karijeri.

Nakon meča, treći teniser sveta i pored poraza nije skidao osmeh sa lica, rekavši da u ovom trenutku nije uspeo da pronađe način da savlada raspoloženog Congu.

– Nemam razloga za nezadovoljstvo. Dao sam svoj maksimum ali to jednostavno nije bilo dovoljno za trijumf. Čestitam Žou na sjajnoj igri i nadam se da ću uskoro imati priliku da mu se revanširam – izjavio je Đoković koji se na oduševljenje svih prisutnih u dvorani zahvalio gledaocima na podršci na „tečnom“ tajlandskom jeziku.

Congi je za trijumf u Bangkoku pripalo 94.000, dok je Đoković za plasman u finale inkasirao 50.000 američkih dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari