Đorđe Joksimović za Danas nakon što su mu vraćena deca: Svi smo srećni, igramo se odbojke ispred kuće 1Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Đorđe Joksimović, otac iz Kragujevca, koji se šest godina borio da mu se vrati starateljstvo nad tri maloletne ćerke, potvrdio je za Danas da ih je jutros preuzeo iz hraniteljske porodice.

– Svi smo srećni i radosni, osećaj je neverovatan. Trenutno smo ispred kuće, igramo se odbojke – kaže za Danas Đorđe, u čijem glasu odzvanja zadovoljstvo što je posle toliko godina borbe, štrajka glađu i pešačenja do Beograda, konačno sa svojim ćerkama.

Đorđe kaže da su stvari koje su jutros doneli od hraniteljske porodice i dalje neraspakovane, jer žele da dan iskoriste za igru i uživanje.

Dodaje i da će ćerke ići u školu koja se nalazi pet minuta od kuće, da one već poznaju ceo komšiluk i da imaju drugare i drugarice.

Posle šest godina, iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju saopšteno je da je nadležni sud doneo prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece.
Đorđeve ćerke nalazile su se kod hranitelja u Kragujevcu, kojima su dodeljene pre četiri meseca, nakon što su premeštene iz hraniteljske porodice iz Topole, kod kojih su bile prethodnih godina.

NJemu su deca oduzeta 2015. godine. Pešačio je pet puta iz Kragujevca do Beograda, kako bi ponovo apelovao na nadležne institucije da mu vrate decu.

Mediji su pisali da su mu deca oduzeta zbog bolesti njegove supruge, koja se i dalje nalazi na lečenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari