Đorđević: Iskoreniti domove za stare koji rade na crno 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je danas da je potrebno „iskoreniti“ sve domove za stare koji rade bez dozvole i u sivoj zoni, jer, kako je naveo, predstavljaju nelojalnu konkurenciju i korisnicima ne pružaju sigurnost i uslove koje treba da imaju.

„Sistem socijalne zaštite će se dodatno unaprediti, donošenjem novog Zakona o socijalnoj zaštiti, koji će biti zasnovan na stručnoj praksi i iskustvu“, kazao je Đorđević u razgovoru sa predstavnicima privatnih ustanova socijalne zaštite, saopštilo je njegovo ministarstvo.

Ministar je sa njima razgovarao i o unapređenju dosadašnje saradnje i budućim planovima, kako bi se najstarijima obezbedili kvalitetniji uslovi života, kao i o načinu za sprovodjenje vakcinacije korisnika i organizaciji poseta u toku trenutne epidemiološke situacije.

„Izgradnja novih, ali i rekonstrukcija postojećih domova za stare jedan su od načina kojim želimo da pokažemo da zaista želimo da naši najstariji gradjani žive u najboljim uslovima i da imaju adekvatnu negu“, naveo je Đorđević.

On je istakao da je takodje, jedan od vidova unapredjenja saradnje i potpisivanje Okvirnog sporazuma o saradnji sa privatnim domovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari