Đorđević pozvao rudare iz Kolubare i radnike EPS-a da se pridruže današnjim protestima 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević pozvao je danas rudare, zaposlene u RB Kolubara i radnike EPS „kojima je stalo do svojih preduzeća i do budućnosti građana Srbije“ da se pridruže protestima protiv režima Aleksandra Vučića, saopštio je pokret Oslobođenje.

„Danima nam se javljaju brojni vredni i pošteni radnici Kolubare i TENT-a sa pričama kako aktuelno naprednjačko rukovodstvo uništava elektroenergetski sistem Srbije. Doterali su ga do propasti. Tome se mora stati na kraj“, izjavio je Đorđević.

Kako je navedeno u saopštenju, Đorđević je pozvao radnike ovih preduzeća da zahtevaju hitnu smenu partijskog rukovodstva i odgovornih u vladi Srbije, svih onih koji su, prema njegovim rečima, u poslednjoj deceniji opljačkali Kolubaru i TENT.

„Naprednjaci su za svega nekoliko godina uništili najveću balkansku termoelektranu, koja kroz istoriju nije radila samo u dva slučaja: za vreme bombardovanja i za vreme poplava 2014. I onda ponovo sada, nakon jednog dana snega i devet godina naprednjačke pljačke“, rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, rukovodstvo je odgovorno jer remonti nisu urađeni stručno i na vreme, jer nije planirana potrošnja i jer je ugalj „prodavan pajtašima u koruptivnim dilovima“, što je, kako je rekao, rukovodstvu važnije od stabilnosti snabdevanja za Srbiju.

Đorđević je upitao gde su rezerve uglja i optužio rukovodstvo da je početkom godine izvozilo struju za 60 evra po megavatu, dok sada, kako je naveo, kupuju po ceni od 300 evra.

„Umesto da tada čuvaju ugalj, ako već znaju da su rezerve tanke, oni sada muzu državni budžet i dodatno zadužuju ionako prezadužene građane Srbije“, naveo je lider Oslobođenja.

On se osvrnuo i na pisanja tabloida da je „delovanje neprijatelja države ugrozilo proizvodnju električne energije“.

„Tabloidi su u pravu, naprednjaci jesu neprijatelji Srbije, koji su svojom pljačkom ugrozili snabdevanje Srbije i poništili vredan rad hiljada ljudi u sistemu“, rekao je Đorđević i dodao da se „na čelu tog sistema štetočina nalazi Aleksandar Vučić, bez čijeg znanja se ništa u Srbiji ne dešava“.

Ukoliko dođe do restrikcija struje, Đorđević je rekao da svi odgovorni „moraju da budu pohapšeni“.

„Ukoliko do toga dođe, cela Srbija treba da ustane na noge i da zbavci naprednjački režim, a odgovorni moraju momentalno biti pohapšeni“, oštar je predsednik Oslobođenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari