Đorđević: Prava boraca i veterana biće poboljšana 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Zakon o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, koji će početi da se primenjuje 1. januara naredne godine, značajno će unaprediti položaj ove kategorije stanovnika, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji se sastao sa predstavnicima saveza i udruženja boraca i vojnih invalida.

„Ministarstvo priprema podzakonske akte i registar koji će biti sastavni deo Zakona, a koji će omogućiti bolji standard i veća prava našim borcima i veteranima. Poštujući njihove prioritete i potrebe uspeli smo da zajednički dođemo do rešenja koja će im poboljšati položaj“, kazao je Đorđević, saopštilo je ministarstvo.

Podseća se i da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uvećalo budžet za projekte za udruženja i saveze za 140 odsto, tako da je 2017. godine taj budžet je iznosio 50 miliona dinara, dok u 2020. godini iznosi 120 miliona dinara.

Najavljeno je i da će u narednih deset dana biti raspisan drugi poziv za učešće na javnom konkursu za projekte za 2020. čija realizacija se očekuje do kraja godine.

Svi javni pozivi su objavljeni na sajtu ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari