Đukić Dejanović: Biće kako poslanici odluče

Nemanja Šarović traži anketni odbor za utvrđivanje istine o umrlima od korone i respiratorima

Ostavite komentar


  1. Ako bi oni sami rešavali to bi im bila poslednja politička odluka u stranci.

  2. Gospodjo, dovoljno je bilo. Klepali ste i Vi i Vas muz ovu drzavu dovoljno. Ajde malo odmora, malo u prirodu, malo setnja po prirodi. Dosta je bilo, aman!

  3. U cilju podrske Sarovicevoj inicijativi, nesto hronologije na temu Vucicevih respiratora:
    12 mart, 2020 Glas Amerike Odgovarajući na novinarska pitanja, Ana Brnabić je naglasila da Srbija ima dovoljan broj respiratora, ali nije mogla d precizira njihov broj, jer se to tretira, kako je rekla, kao državna tajna.
    COVID-19 | Tv Pink 15.04.2020 20:10 Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će na pitanja o tome kako se nabavljaju respiratori, i da li se za to raspisuju javne nabavke, „posle vanrednog stanja izaći i gradjanima položiti račune koliko su respiratora kupili, od koga i koliko su novca za to potrošili“.
    RTS .rs 12. 04. 2020. 13:02 Predsednik Srbije gostujući na RTS-u ničim izazvan počeo da priča kako će on lično da sedne u avion i ode po respiratore. On je nastavio pominjući i avion Vlade, i avione Er Srbije, govorio da će lično da uđe u magacin i da počne da iznosi ono što je naše i da baš čeka da vidi da ga neko spreči? Aleksandar Vučić nam je rekao da nas je neko u Kini prevario, odnosno da ono što smo platili i dogovorili sad neće da nam isporuči. Ostaje pitanje koliko smo respiratora platili i koliko ih je stiglo u zemlju? U Srbiji je danas nemoguće dobiti odgovore na ta pitanja. Nema informacija ni koliko smo ih platili, ni ko se bavio tim poslom, ali ni koga je država ispred BIA-e poslala u Kinu da nadgleda ceo posao…
    Politika 27.05.2020. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da “podstiče” nadležne državne organe da što pre i “kad god hoće” objave podatke o tome koliko je novca potrošeno u pandemiji koronavirusa za nabavku respiratora i ostale medicinske opreme. On je rekao da “ne vidi ništa loše u tome” da se ti podaci objave. Pogledajte datume kada su obecanja data i proverite koji je danas datum. Hvala vam na demokratskom postovanju slobode govora.

  4. Uvek je važila ona stara: kada nešto ne želiš da se sazna, formiraj anketni odbor. Čuj, političari da odlučuju o političarima… Umesto da se angažuje nezavisna kuća koja će sve to da izvuče na svetlo dana, sve te podvale, prevare i pljačke.

  5. Zaboga da li doticna gospodja zna. da je odavno njeno ime otislo u praistoriju.Nema te vise zeno.Ako ti nije dosta materijalnog,bas si pohlepna.Da li je u ovoj zemlji neko osetio dobrobit tvog rada.Jadno je kad iza sebe covek ne ostavi trag postojanja.Ali snasla si se u vlasti. I dok je vreme pali avionom na egzoticna putovanja jer neces stici da potrosis ono sto si uzela od ovog jadnog siromasnog naroda(.ps cudno mi je da jos neko uopste pise o tebi)

  6. Prvi put cujem od 2012 da poslanici o necemu odlucuju? Mora da se zabunila zbog godina?

Ostavite komentar


Društvo

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna 10

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna

Nacionalno udruženje porfirija Srbija pokrenulo je kampanju za podizanje svesti u javnosti o problemima sa kojima se suočavaju pacijenti oboleli od porfirije, retke nasledne bolesti koja se javlja usled mutacija u genima, odgovornim za sintezu hemoglobina, ključnog proteina u crvenim krvnim zrncima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.